Poronkäristys |
Blogeissa poronkäristys näytetään tekevän hyvin usein olueen (mm. Ahmija). Sitä ei nyt löytynyt kaapista, niin tein ihan veteen. Puhelu äidille vielä vahvisti, että käristyksen tosiaan voi tehdä veteen - hän ei ollut haudutuksesta oluessa kuullutkaan. Ja näin tulikin oikein oikein hyvää poronkäristystä. Lienee jotakin tekemistä tuolla rohkealla voin käytölläni...
Poronkäristys (4:lle)
n. 800 g poronkäristyslihaa
1 sipuli (salotti)
150 g pekonia
Poronkäristys (4:lle)
n. 800 g poronkäristyslihaa
1 sipuli (salotti)
150 g pekonia
voita (reilusti)
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
n. 4 dl vettä
Sulata paistinpannussa voita. Lisää pannulle pilkottu pekoni ja loppuvaiheessa käristämistä vielä mukaan sipuli silppuna. Siirrä sitten pannun sisältö erilliseen astiaan odottamaan kunnes lihat on käristetty.
Lisää käristyslihaa pannulle pienissä erissä voin kanssa ja ruskista. Laita valmiit lihat odottamaan erilliseen astiaan. Kun olet ruskistanut kaikki lihat, lisää pannulle lihat, vesi, suolaa ja mustapippuria myllystä.
Pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla miedohkossa lämmössä niin kauan, että liha on mureaa (vajaa 1,5h). Tarkista tilannetta välillä ja lisää tarpeen vaatiessa nestettä ja lopuksi vielä hieman voita.
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
n. 4 dl vettä
Aluksi kuullota sipulit pekonin kanssa |
Sulata paistinpannussa voita. Lisää pannulle pilkottu pekoni ja loppuvaiheessa käristämistä vielä mukaan sipuli silppuna. Siirrä sitten pannun sisältö erilliseen astiaan odottamaan kunnes lihat on käristetty.
Käristä lihat osissa |
Lisää käristyslihaa pannulle pienissä erissä voin kanssa ja ruskista. Laita valmiit lihat odottamaan erilliseen astiaan. Kun olet ruskistanut kaikki lihat, lisää pannulle lihat, vesi, suolaa ja mustapippuria myllystä.
Pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla miedohkossa lämmössä niin kauan, että liha on mureaa (vajaa 1,5h). Tarkista tilannetta välillä ja lisää tarpeen vaatiessa nestettä ja lopuksi vielä hieman voita.
4 kommenttia:
Hyvältä näyttää, mutta eikös sun pitäny tehdä hirvikäristystä? (vrt.edellinen postaus)Se on kyllä maailman parasta! (ymmärrän, makuasia, mutta silti maailman parasta!)
Nanna: hyvä huomio :D Luulin että se mikä pakkasessa oli, oli hirveä, mutta mies varmisti äidiltään niin poroa se olikin. ja sitä tehtiin silti..
Hei!
Meillä poronkäristys syntyy porosta, voista ja sipulista (lisäksi vähän suolaa ja muutama mauste- tai pippuri), ei siis mitään nestettä... Lisäksi paksua nuijittua pottumuusia ja puolukkasurvosta, nam.
Mä laitan olutta jos sitä sattuu kotona olemaan, muuten menee veteen ja hyvää on.
Lähetä kommentti