Saltimbocca ja fenkolilisuke |
3 broilerin rintafileetä (kukin pitkittäin 3 osaan leikattu)
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
pienehkö nippu salvian lehtiä
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
pienehkö nippu salvian lehtiä
ilmakuivattua kinkkua
2 rkl voita pannulle
1 rkl oliiviöljyä pannulle
2 dl kanalientä
2 rkl voita pannulle
1 rkl oliiviöljyä pannulle
2 dl kanalientä
Kasvislisuke
1 fenkoli
1/2 keltainen paprika
1 palsternakka
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
Saltimbocca broilerista |
Leikkaa broilerinfileet kukin pitkittäin kolmeen osaan, jotta saat suht pieniä kanapalasia. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla kevyesti. Asettele salvianlehtiä revittynä fileiden ympärille makusi mukaan ja rullaa ilmakuivatut kinkkuviipaleet broilerien ympärille ja kiinnitä kinkut kiinni hammastikuilla (muutama per filee). Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja paista broilereihin kaunis väri pintaan.
Tikut pitää kinkut alkupaistamisessa paikallaan |
Tikut voi ottaa pois loppupuolella paistamista - ja paistaa vielä reikienkin kohdalle tummemman paistopinnan. Kinkku pysyy jo kanan ympärillä.
Lisää sitten kanaliemi pannuun broilerien joukkoon ja silppua joukkoon salvian lehtiä maustamaan. Peitä pannu kannella ja hauduttele vroilerit valmiiksi noin 5 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Koristele halutessasi tarjoiluun salvian lehdillä.
Kanaliemi + salvianlehdet maustaa haudutuksessa |
Kasvislisukkeen valmistuminen kestää broilereita kauemmin, joten tarvitset ainakin 30 minuuttia niiden paahtamiseen. Lisää pannulle oliiviöljyä ja pieneksi leikattu palsternakka. Paahda väriä pintaan, lisää sitten joukkoon paprikat, anna paahtua hetken aikaa. Lopuksi lisää fenkolit. Fenkoli ei saa mennä ihan lötköksi vaan siihen saa jäädä vähän ryhtiä. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä. Tarkasta maku.
3 kommenttia:
Ihanaa kaikki! Onpas ylellistä, kun saatte kaupassa siivutettua ilamkuiattua kinkkua. Teillä on erinomainen lihamestari!
Kana näyttää hyvältä:)
Fenkolia en ole koskaan maistanut; tuskin osaisin edes moista ostaa!
Hiidenuhma: Joo siis tuossa on sellainen erillinen erikoismakkara-lihatiskikin sen perus-ison-lihatiskin lisäksi niin siellä on kyllä kanssa hyvä tietämys näistä italialaisista makkaroista ja muista :)
Niinu: no hei nyt äkkiä fenkoliostoksille. Ihania aloituksia voisi olla vaikka fenkoli-sitruunarisotto tai fenkolia lohifileen lisukkeeksi. Sitruuna joka tapauksessa on ihanaa fenkolin kanssa.
Lähetä kommentti