Käytä mausteita reippaasti |
Valmiit kikherne-jauhelihapihvit uunista |
Hävikistä herkuksi - kampanjan innoittamana upotin pihveihin aiemmista herkutteluista jääneen hummuksen lopun. Ajattelin, ettei pienehkö määrä kuitenkaan riitä maustamaan pihvejä oikein papuisiksi, ja siksi mukana on myös kokonainen tölkki kikherneitä. Hummuksen voi aivan hyvin jättää myös pois.
Jauhelihapihveihin uppoaa helposti hummus |
Kikherne-jauhelihapihvit
500 g naudan paistijauhelihaa
1 tölkki kikherneitä (käyttövalmiita)
2 rkl hummusta
2 rkl Philadelphia-tuorejuustoa
1 kananmuna
3 valkosipulinkynttä
3 tl oreganoa
ripaus tai isompi chiliä rouheena (morttelin kautta)
1 tl kanelia
1,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl kanelia
1,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
Voita paistinpannuun ja muotoile massasta reiluja pihvejä |
Paistopinta ja sitten uunivuokaan. Paistoin pihvit parissa erässä, vaikka paistinpannuni iso onkin. |
Kaada kikherneet astiaan ja muussaa niiden rakennetta rikki lusikalla. Voit jättää hieman suutuntumaa, jos näin haluat. Sekoita mukaan jauheliha, raastettu valkosipuli sekä kaikki muut ainesosat. Laita paistinpannulle voita ja muotoile pannulle reilunkokoisia pihvejä. Paista pihveistä nopeasti pinta ruskeaksi ja laita uunivuokaan uuniin 180 asteeseen n. 30 minuutiksi.
4 kommenttia:
Vaikka en lihaa syökään,niin nuo näyttävät tosi herkullisilta.Kikherneitä olen käyttänyt paljon kasvispihveissä.
Olisi muuten kiva nähdä postaus vaikka supermarketista siellä tai ehkä kattavampi postaus sinulle uusista elintarvikkeista,jos mahdollista.
Yaelian: no sellainen postaus voisi olla joskus tulossa todellakin. Tällä hetkellä supermarketissa käyminen on hyvin työlästä, koska siellä todellakin on paljon eroja suomen vastaavaan. En ole löytänyt läheskään kaikille tuotteille korvaavia. Erityisesti suren rahkan ja juustojen perään! Muutenkin valikoimat on tottakai erilaiset.. Myös sellainen on ollut tässä työnalla että koetan selvittää itselleni mitkä tuotteet haetaan ihan muualta kuin supermarketista.. eli leivät, leivonnaiset, mausteet... tietyille asioille on omat kauppansa. huoh..ehkä se tästä! ps. ja tämä veden roudaus..voi hyvänen aika sentään ..
Mainio resepti! Miksi en ole tätä itse tajunnut? Usein tulee syötyä hummusta ja lihapullia, tässähän ne yhdistyy... Menee kokeiluun!
Jokihaka: No hyväähän se on niinkin että dippailee lihapullia hummukseen, mutta vaihtelu virkistää ;) Jos vaikka koittais sit eri kastiketta jos hummus on jo sisällä :)
Lähetä kommentti