tiistai 15. toukokuuta 2012

Banaani-appelsiinismoothie & Mango-avokadosmoothie


Smoothie on monipuolisuudessaan nerokas. Kuvassa takana
paikallinen appelsiini,joka on kuin "iso lime".
Eli pysyy vihreänä koko elinaikansa, koska kylmää talvea ei ole.

Yksi muutos keittiössä tänne muutettaessa liittyy hedelmien hyödyntämiseen. Ostimme vastikää blenderin, jolla olemme alkaneet tekemään smoothie-juomia väli- tai aamupalaksi. En ole itse asiassa koskaan aiemmin näistä smoothieista itse niin innostunut (ostojutuista siis) mutta nyt kun itse näkee mitä ne sisältää ja niillä saa tuota hedelmien kulutustakin lisättyä niin mikä ettei. 

Smoothieni on melkein joka kerran erilainen - laitan sinne kaikkea mitä juuri sillä hetkellä löytyy jääkaapista. Tähän mennessä olen hyödyntänyt lähinnä hedelmiä, jotka Brasiliassa saa aina onneksi kypsinä kaupastakin. Maku täkäläisissä hedelmissä on voimakas, ne kun saavat kypsyä rauhassa :) Alla muutama esimerkki smoothieista:

Banaani-appelsiinismoothie (2:lle)

1 kypsä banaani
1 appelsiini/2 omenaa
n. 5 lehteä tuoretta minttua
1 prk luonnonjogurttia (2 dl)
loraus kevyt maitoa tai soijamaitoa

Lisäksi voit koittaa lisätä myös jotakin/joitakin seuraavista:

1/2 lime
hyppysellinen ruokosokeria/hunajaa
kourallinen mysliä, pähkinöitä, siemeniä
(mieheni ideoi käyttävänsä proteiinilisää)


Yleensä käytän maitotuotteina luonnonjogurttia ja maitoa. Mies oli napannut kaupasta myös tällaisen valmiin Smoothie-maidon, joka sisältää maitoa, proteiinijauhetta ja aspartaamia. On tosiaan light-tuote, suosittelen siis ihan perus kevytmaitoa itse :) 

Äidin kuvausrekvisiitta saa äkkiä leikittäjän

Yksi päivä kauppakeskuksessa tilasin itselleni espresson ja tyttärelleni omenamehun. On tosi kiva, että useimmiten täällä nuo kahviloiden mehut puristetaan tosiaan ihan siinä silmien edessä aidoista hedelmistä. En edes tiedä montako omenaa menee pitkään lasilliseen mehua.. mutta monta.

Banaanismoothie mintunlehdillä

Mango-avokadosmoothiessa on mukana avokadon hyviä rasvojakin, se pitää
nälkääkin paremmin kuin muista hedelmistä tehty

Lounassmoothie (2:lle) avokadosta ja mangosta

1 mango, pienikokoinen
1/2 avokado
1 pilkullinen banaani
n. 4 dl rasvatonta maitoa - lisää enemmän jos tämä koostumus liian paksu!
1 Greco-kreikkalainen jogurtti (makuna vanilja)

Tämän smoothien makeus tulee mangosta ja vaniljan makuisesta kreikkalaisesta jogurtista, joten lisämakeutusta ei tarvitse. 

Kreikkalainen kermainen jogurtti Vigor

6 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Smoothiet ovat ihania ja olen ihan kade noista Brasilian hedelmistä. Itku meinaa täällä tulla tähän vuodenaikaan, kun katselee markettien hevi-tiskejä...

Yaelian kirjoitti...

Smoothiet ovat ihania,etenkin kun ilmat lämpenee (kuten täällä) .Minä usein aloitan aamunikin sellaisella,ja usein vihreällä smoothiella(hedelmiä ja vihanneksia yhdessä).On tosiaankin ihana juttu kun saa tuoreita hedelmiä melkein suoraan poimittuna:)

Yaelian kirjoitti...

Ai niin ,muistankin nuo vihreät appelsiinit;Venezuelassa oli sellaisia myös.Ja täälläpäin syksyisin...

Maria kirjoitti...

Taalla Australiassa asuessa on kans jotenkin oppinut ottamaan nuo paikalliset tuoreet hedelmat ihan itsestaanselvyytena. Suomessa vieraillessa tuli pieni kulttuurishokki kaupan hedelmaosastolla :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: en ole tehnyt vihreitä smoothieita ollenkaan. Se on seuraava steppi tässä uudessa laitekokeilussa :) Taidanpa vilkaista blogiasi kun siellä on varmasti vinkkejä tähänkin aiheeseen.

Maria: no just, tosiaan mulla tämä on vasta tosi ylellisyyttä - on kyllä mahtava juttu kun saatavana joka puolella ja vielä edulliseen hintaan. SUomessa erikoisemmat maksaa tosi paljon.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Minna: Mutta nythän teillä alkaakin kohta ihana aika uusine perunoineen jne :) Voi että rakastan niitä omien puiden omenia suomessa kesä-syksyllä.. talvella voi olla vähän kökköä moiden hedelmien suhteen.