keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Maracuja-soijamaitosmoothie

Maracuja parhaimmillaan. Älä sinä tiputa parasta mehua pöydälle työstäessäsi hedelmää ;)

Maracujaan törmää täällä todella paljon - siitä tehtyjä leivonnaisia, mehuja ja smoothie-juomia on saatavilla runsaasti. Maracuja eli keltapassio on todella voimakas, jopa ärhäkän makuinen passion-hedelmän sukulainen. Se on kooltaan isompi kuin passion-hedelmä ja sillä saa esimerkiksi banaanin rinnalle kivasti potkua smoothieen (sitruksista saa toki myös potkua). Maracuja kannattaa aina ostaa hieman kuhmuilla ja keltaisena, koska täysin sileä ei ole vielä kypsä. Tämänpäiväinen maracuja oli juuri täydellinen, liha irtosi helposti sisuksesta vain leikkaamalla hedelmän auki. Hedelmästä käytetään vain mehu ja hedelmähyytelö keskeltä, ihan kuten passionhedelmästäkin. 

Haaveilen jo juustokakun tekemisestä maracuja-pinnalla. Se saattaisi sopia täydellisesti ohuena kerroksena pinnalle. Katsotaan.

Paloittele hedelmät blenderiin. Itse en käytä siivilää
kovinkaan usein.. 


Smoothie ei suinkaan aina tarvitse jogurtteja tai lehmänmaitoa. Soijamaito on meille tuttu lapsen aiemman maitoallergian vuoksi. Se on jo helpottanut, mutta ostamme soijamaitoa edelleen muroihin ja nyt näihin smoothie-juomiin. Sanotaan, että saattaa kasviperäisenä tuotteena olla helpommin elimistössä sulavaakin. Voit tehdä blenderillä ensin paksumman massan hedelmistä ja lisätä halutun määrän soijamaitoa ohentamaan. Soijamaitoa ostaessa kannattaa miettiä haluaako ostaa niitä "original"-versioita, joissa on makeutusta valmiina vai valitseeko makeuttamattoman. Ainakin Alpro Soyalla sini-punainen purkki on maustamaton/makeuttamaton, ja original, sininen on makeampi ja maustettu. Makea on toki erittäin hyvää, eipä sillä, hyvä vain huomioida ostaessa kumpaa haluaa ;) Suomessa saatavilla on useimmiten maustettu versio, jos valikoimat on pienet. Maustettu/original maistuu minusta vaniljalta - se on aivan ihanaa myös muroissa ja mysleissä. Nimet on minusta harhaanjohtavia..miksi original ei olisi se maustamaton?

Maracuja-soijamaitosmoothie (2:lle)

1 maracuja
1 banaani
pari mansikkaa
1 omena
1/4 lime
soijamaitoa, maustettu/original

Hedelmistä syntynyt paksu massa.
Blenderissäni on viisi eri tehoa, ja kuvien mukaan eri
tehoilla kannattaa tehdä smoothiet, keitot,
kastikkeet, jäämurska.. 

Keltapassio on Brasiliassa hyvin suosittu -
erittäin hyvä smoothien maustaja

Smoothiessa toimii kaikki; meillä kaapissa nyt mansikoita,
papaija, maracuja, lime, appelsiineja, omenoita
Maracuja-soijamaitojuoma
Kotimaisia hedelmiä :) Suomi-hedelmäkorini on täällä aavistuksen pieni..

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Noita keltaisia maracujoja oli myös Venezuelassa (nimellä parchita) ja niitä kasvoi tuttavan pihassa.Täällä taas ovat ne tummemmat pienemmät passionhedelmät erittäin suosittuja,ja niitä myös kasvaa monessa puutarhassa (ovat loistavia aitoina,kasvaa nopeasti ja antaa vielä hedelmääkin;D) Minusta tuo kirpeänmakea maku on ihana smoothieissa:)

Campasimpukka kirjoitti...

Jotkut noista eksoottisista hedelmistä ovat sisältä melkein pelottavan näköisiä ja tarvitaan joku niiden tuttava kannustamaan, että on tämä hyvää, maista pois:D

Paula kirjoitti...

Edellinen kommentti innoitti minutkin näkemään leikatun maracujan ammottavana kitana. Jotain muhennosta suussa ;)
Mutta siis ihania ja houkuttelevia nämä eksoottiset hedelmät!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Campasimpukka: No nimenomaan, kyllä niihin joku suosittelija tarvii tai ainakin pitää olla maistanut että uskaltaa ostaa :) Pikkuhiljaa kokeilemalla, ja saattaa löytyä uusi suosikki :)

Paula: Hahahah hieman repesin, hyvä että kirjoitit. Tosi hauska, siltähän se taitaa näyttää :D

Mausteinen Manteli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mausteinen Manteli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mausteinen Manteli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.