torstai 13. syyskuuta 2012

Kauppuri vitosen parhaat burgerit sekä lukijatutkimus

Vuohijuustoa parempaa burgeria saa hakea! 


Joko huomasitte, että blogini sivupalkkiin oikealle ylimmäksi on ilmestynyt Lukijatutkimus, johon vastaamalla voit voittaa lahjakortin? Tässä TNS Gallupin toteuttamassa lukijatutkimuksessa kartoitetaan blogini lukijoiden mielenkiinnonkohteita ja taustoja. Halutessasi voit siis osallistua pop-up-kyselyyn, johon vastanneiden kesken arvotaan palkinnoksi 10 lahjakorttia. Kysely on ohjelmoitu niin, että se näkyy jokaiselle kävijälle vain kerran. Kiitos vastaajille jo etukäteen! Blogissani puhaltelevat muuten hieman uudet tuulet lokakuun aikana, kun blogimaailmaan syntyy uusi Inspiration-konsepti, johon blogini on kutsuttu mukaan. Siitä lisää hieman myöhemmin.

Bloggaankohan jopa ensimmäistä kertaa lapsuuden kotikaupunkini Oulun ravintolatarjonnasta? Suosittelen lämpimästi Kauppuri 5 -nimistä burgeripaikkaa ihan Oulun keskustassa, Kauppurienkatu vitosessa. Nyt täytyy myöntää, etten keksi ainuttakaan paikkaa Suomessa, josta saisi parempia hampurilaisia. Koko annos, vuohijuustoburgeri, ranskikset ja chilimajoneesi olivat ihan luksusluokkaa. Kuten kuvasta näkee, paikassa ei pihtailla vuohenjuustossa - se oli hyvälaatuista ja sitä oli paljon ;) Sitä taas ei näe, että hampurilaisen kannen alla on iso kasa rukolaa ja ilmeisesti joku pestomajoneesi.. nam!  Mieheni valitsema pekoniburgeri sai aikaan samanlaiset hurraa-huudot. Kävimme syömässä arkipäivänä kahden jälkeen, mutta paikkaan oli silti jonoa ulos asti?! Eli muutkin olivat sen löytäneet.. kertoo varmaan jotakin? Hintataso oli matalahko laatuun nähden. Maksoin vuohijuustoburgeristani 11 euroa, ja ranskiksista 2 euroa lisää.Kauppuri 5: menu löytyi seinältä ja tilaus tehtiin tiskille. 

Kauppuri 5: Paikan ulkonäkö oli minun makuuni hieman rähjäinen, mutta älä anna sen häiritä! Paikka oli tosi pieni, mutta sillä oli aika iso terassi. Kattoon oli kiinnitetty ilmeisesti asiakkaiden kuvia nimien kanssa?

Parempaa burgeripaikkaa ei Suomesta löydy :)

Oulun reissulla pitää toki hakea myös graavilohta kauppahallista. Lisäksi löysin rieskaa, saaristolaisleipää sekä mustaherukoita. Oulun kauppahalli on ihana.. olisin voinut viettää siellä kauemmankin aikaa ihmetellen paikallisia tuotteita mutta olin liikkeellä tyttären kanssa... ehkä ensi kerralla sitten. 

Graavikalaa saaristolaisleivällä sekä rieskalla illalliseksi :)

Miksi kauppahallit on aina niin kauniita?

Kuva juuri sadekuuron alla

8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Onpas tosiaan mahtava annos vuohenjuustoa! Nolottaa aivan huomata etten koskaan Oulun yliopistoaikoinani eksynyt Kauppahalliin!

Nanna kirjoitti...

Ollapa krapulassa ja Oulussa, tietäisin minne menisin ;). Nam.

Heidi kirjoitti...

Vuohijuustoburgeri on niin paras! Ja mozzarellakin oli todella hyvä, muita en ole vielä edes ehtinyt maistaa. Pitäis kyllä mennä vierailemaan asap, sillä käsittääkseni paikka menee remonttiin pian. Onneksi sama omistaja (tai omistajat) aukaisee uuden lounaskahvilan, joten jotain kivaa on varmasti tiedossa sielläkin :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: Kyllähän se vähän niin on että usein nuo kotikaupungin nähtävyydet jää vähälle. Ei mulla tule Helsingissäkään käytyä kovin usein kauppahallissa jostain syystä?

Nanna: No sinnepä sinne :) Ei tarvitse Oulussakaan AINA syödä pizzaa :)

Heidi: Kiva että kerroit, täytyykin kertoa sukulaisille ja ystäville, kun kaikki aivan innolla suunnittelevat käymistä paikassa.. ettei jää kokematta :D Mutta hyvä kun saavat jonkun uuden kahvilan, oli tosi leppoisia ne pitäjät siellä.

Kotiharmi kirjoitti...

Kauppuri on PARAS!!! Siellä on aina vaikea valita, mitä söisi, kun kaikki on niin hyvää. Chiliä kannattaa myös kokeilla, on todella maukasta sekin. Tiesitkö, että Kauppurivitosen väellä on oma leipomo rautatieasemaa vastapäätä?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kotiharmi: kiitos tiedosta että se onkin jo toiminnassa, tuossa yläpuolella Heidi jo osasi sanoa että Kauppuri 5 menee remonttiin ja omistajaporukka on avaamassa uutta kahvilaa. Voinkin kertoa sukulaisille, joille ehdin asiaa hehkuttaa :D Itse pääsen Ouluun vasta vuoden päästä seuraavan kerran :( yhyy..

Katja kirjoitti...

kauppuri5:n katossa olevat kuvat ovat ruokahaasteiden suorittajia, esim. 50 wingsiä ja syömiseen kulunut aika. :D

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Katja: Okei...hehheh.. kiitos kun kerroit, ihmeteltiin sitä aikalailla siellä :) Löysin sieltä nimittäin tutut kasvotkin..