Kiersimme aamulla äidin kanssa täällä maalla, lapsuuden mummolani maisemissa, pihan marjapensaita. Herukkasatoa täällä saadaan vielä noin kuukausi myöhemmin kuin etelässä. Siksi pystyin tekemään aamulla poimituista marjoista piirakan. Kirsin keittiössä, samoin Chocomumissa on tehty tällaista punaherukkaista piirakkaa. Tykkäsin paljon tästä Kirsin keittiön reseptistä, koska tuorejuusto hieman tasoittaa kirpeää herukkaa.
Punaherukoita mummolan pihalta |
Valmiin piirakan voi koristella marjatertuilla ja lehdillä |
Punaherukka-tuorejuustopiirakka (6:lle)
Pohja:
100 g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Punaherukkatäyte:
5 dl punaherukoita
2 valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
Valmista sitten pohja. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää mukaan keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito. Leivitä taikina voideltuun irtoreunaiseen vuokaan (halk. 25-28 cm).
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat lusikalla nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.
Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla noin 45 min tai hieman yli. Anna piirakan jäähtyä ja irrota vasta sitten reunarengas sen ympäriltä. Koristele punaherukoilla.
Pohja:
100 g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Punaherukkatäyte:
5 dl punaherukoita
2 valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
Valmista sitten pohja. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää mukaan keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito. Leivitä taikina voideltuun irtoreunaiseen vuokaan (halk. 25-28 cm).
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat lusikalla nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.
Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla noin 45 min tai hieman yli. Anna piirakan jäähtyä ja irrota vasta sitten reunarengas sen ympäriltä. Koristele punaherukoilla.
Täytteen ainekset valmiina taikinapohjan päälle laitettavaksi |
Lintukoto |
Syyskuussa Oulunseudulla on jo ruskaa ilmassa |
Herukkapiirakka valmiina |
13 kommenttia:
Voi niitä aikoja kun muistelen itsekin keränneeni punaherukoita mummolan pihalta! En ole ikävä kyllä ollut tähän aikaan Suomessa piiiitkään aikaan enkä siis saanut herkutella tuoreilla punaherukoilla (tai mustaherukoilla, nam!)Tämä piirakka kuulostaa aivan mielettömän ihanalta, sopisi hyvin näin synttäripäivääkin juhlistamaan ;-) Ihania kuvia!
Ihanan herkullisen näköinen piirakka:) Täällä on onneksi pakasteherukoita,mutta eihän niitä voi verrata tuoreisiin...
On tosi ihanan näköinen piirakka. Ihan samaa mieltä Yaelianin kanssa. Mahtavan kuohkea.
Kiitokset kommenteista! Tämä piirakka maistui kaikille, vaikka kaikki eivät edes kovin punaherukan ystäviä olleetkaan. Tuorejuusto hieman pehmentää kirpeyttä mutta tämä ei ehdottomasti ole liian makea kylla myöskään. Pidin kovasti.
Hyvä hyvä =) Tämä on todellista herkkua! Jännä juttu... en oikein pidä tuoreista punaherukoista, mutta punaherukkaleivonnaiset ja mm. kiisseli on aivan ihanaa!
Huiman kaunis tuo aloituskuva!
Oi minkä näkönen! Täytiikin kokeilla :-)
Kirsi: Kiitos sinulle reseptistä, se toimi siis tosi hyvin!
Merituuli: Kiitos paljon, oli melkein vaikeus valita kuvia kun kerrankin kokkailee valoisaan aikaan :D
Santra: Kiitos, tosi hyvin saa kireät herukat käyttöön ainakin jos niitä on hankala noin muutoin syödä ;)
Oijoi miten hienoja kuvia! Ja siis kuulostaa todella toimivalta tuo tuorejuuston ja punaherukoiden liitto, kiitos, testaan!
Jytis: Piti ihan pohtia ennen hommaan ryhtymistä kuinka saisin ei-niin-kovasti herukasta pitävät miehetkin syömään ja tämä onnistui, oli ihanaa!
Hehee, vanha kunnon juustoon piilotus toimii aina :) Näemmä siis myös tuorejuustoon piilotus! Itse yleensä jemmaan syöjiä epäilyttävät ainesosat pizzaan tai burgeriin, punaherukan kohdalla se tosin olisi jo aika kokeilevaa keittiötä..
Oi, ihan älyttömän nätti ilmestys! :)
Kiitoksia paljon! Mukavaa kesänalkua kaikille :)
Lähetä kommentti