lauantai 27. lokakuuta 2012

Balsamicolla maustettu kurpitsa-kanasalaatti

Balsamico sopiii ihanasti kurpitsa-kanasalaatin maustajaksi


En ole koskaan ostanut kurpitsaa, mutta nyt päätin koettaa pitääkö lapsuuden ikävät kouluruokamuistot kurpitsan osalta vielä paikkansa. Muistatteko sen kitkerän säilykekurpitsan raastesalaatissa? Kurpitsaa edullisempaa kasvista saa kyllä hakea - meillä on hyperissä tosi paljon kurpitsalajikkeita tarjolla eikä ne maksa juuri mitään. Koska mulla ei ole mitään kokemusta kurpitsoista, otin summassa Abobora Morangan. Ensimmäisenä huomasin kurpitsan ihanan tuoksun: sen olisi voinut melkein sekoittaa johonkin meloniin tuoksun perusteella. Balsamicossa paahdettuna ja hunajalorauksella sen maku oli lähes lanttumainen valmiina. Tykättiin kyllä kovasti ja aiommekin hyödyntää nyt kevään mittaan enemmänkin kurpitsaa keittiössä. Se, mikä lajike tämä on englanniksi tai suomeksi, en osaa sanoa - osaisitteko te? Voiskohan kurpitsasta saada "lanttulaatikkoa" joulupöytään... hmm..


Abobora Moranga -kurpitsalajike lainattu täältä

Balsamicossa paahdettu kurpitsa-kanasalaatti (3:lle)

3 maustamatonta kanafilettä
n. 300 g abobora moranga -kurpitsaa
10 cm:n pätkä kurkkua
1 salaattipuntti
loraus balsamicoa paistaessa niin kanoihin kuin kurpitsoihin (n. 1,5 rkl)
1 valkosipulinkynsi
voita paistamiseen
maissiöljyä paistamiseen
loraus hunajaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kanafileet kolmeen osaan pitkittäin. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä. Lisää paistinpannulle valkosipuli palasina, nokare voita ja öljyä. Paista kanapalasia hetki ja lisää sitten joukkoon loraus balsamicoa. Jatka paistamista valmiiksi mutta älä ylikypsennä palasia. Ota kanat syrjään pannulta. 

Lisää sitten pannulle lohkoina kurpitsa. Lisää voita tarvittaessa. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla. Lisää myös loraus hunajaa ja paahda ne kannen alla pehmeiksi. Lisää valmiit kana- ja kurpitsapalaset salaatti-kurkkupedille. 

Balsamico värjäsi niin kanat kuin kurpitsatkin aikas tylsän, samansävyisiksi
Kana-kurpitsasalaatti

Tänään on ollut valtavan kuuma päivä. Olimme kävelyllä kaupungin suosituimmassa puistossa, Ibirapuerassa. Kauaa siellä ei voinut olla, mutta joillakin riitti energiaa jopa juosta tuossa kuumuudessa - puisto oli paikoin täynnä kuntoilijoita. Se on niin suuri, että sieltä löytyi aivan hiljaisiakin koloja oleilla oman perheen kesken. Brasilialaisissa puistoissa on aina tarjolla lapsille ihan mahtavasti telineitä kiipeillä, kiikkuja jne jne. ja näissä paikoissa aika kuluukin siivillä.



5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Kurpitsa on aivan ihana salaatissa ja juuri balsamicon maustamana! Kaytan aika paljon kurpitsaa, varsinkin syksylla sosekeitoissa ja paahdettuna, sopii hyvin myos muffinsseihin. Muistan kylla ne koulun sailykekurpitsatkin ja olen monesti ajatellut etta pitaisi kokeilla minkalainen siita tulisi jos itse sailoisi. Varmasti aivan maukas! :-) Ihanan lampoista viikonloppua!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: no sä olet jo kokenut käyttäjä jos haaveilet säilömisestä :D Mulla ei oo vielä sen aika. Ajattelin edetä kans keittoihin ja vaikka pihvin lisukkeena jne.

Jael kirjoitti...

Joo ne etikkaiset kurpitsakuutiot olivat aika kamalia;D
Minäkin rakastan paahdettua kurpitsaa. Täytyy myöntää että kun vielä asuin Suomessa ,en tuoretta kurpitsaa käyttänyt mutta ei sitä pahemmin silloin löytänytkään (viimeinen pitkä ajanjakos Suomessa v.2006) Kiva nähdä vähän kuvia ympäristöstäkin;noita vaaleanpunaisia kukkapuita on täälläkin.Meilläkin on puistossa,tässä ihan kotini vieressä ,tosi kivat lasten leikkitelineet,josksu tekisi mieli itsekin olla lapsi ihan vain niiden vuoksi;D no ei sentään,puiston laitaan laitettiin joka miehen kuntolaitteet joku aika sitten meitä isoja varten;D

Jael kirjoitti...

Googlasin tuon teidän puiston ja onpa hieno paikka! Caracaksenkin keskuspuisto oli tosi hyvä(ja Tel Avivin on)mutta tuo vaikuttaa ekstra hyvältä!

Pipsa kirjoitti...

Oi että, itseltäni on mennyt kurpitsakausi tänä vuonna ihan ohi suun! Ehtisinköhän vielä jotain tämän tyyppistä pyöräyttää, hmm... Pitää mennä vaklaamaan josko vielä kaupassa olisi kurpitsaa, näin siellä ainakin about viikko sitten vielä. Yleensä olen ostanut sellaisen ison ja kaivertanut kivan halloween-aiheisen lyhdyn siitä, näyttää tosi hauskalta pimeälle :) Sitten siitä saakin on jos jonkinmoista sellaisesta isosta halloween-kurpitsasta. Mutta tosiaan butternut squash vois olla tähän kans aika sopia, siis sellanen pienempi pötkö :D