torstai 7. helmikuuta 2013

Linssi-kookoskeitto

Linssikeitto kookosmaidolla

Tervetuloa uudet lukijani :)

Olen jo useamman päivän silmäillyt linssitölkkiä tuossa kaapissa ja tänään halusin tehdä itselleni linssiruuan lounaaksi. Löysin tämän Kaikki äitini reseptit -blogin Linssi-juustokeiton, jota mukaillen tein linsseistä, tuoreista pavuista ja kookosmaidosta maistuvan ja samettisen keiton. Kivasti sopi tuo garam masala -mauste linssien kanssa. Kombosta olikin kokemusta jo onnistuneesti aiemmin dhalin eli linssimuhennoksen yhteydessä. 

Linssi-kookoskeitto (3-4:lle)

1 tlk punaisia linssejä (265 g itse linssejä ilman nestettä. Tässä Bonduelle-merkkisiä, mitkä olivat tomaatti-sipuli-valkosipuli-pippuriliemessä)
1 sipuli
1 peruna
1/2 punainen paprika
n. 150 g tuoreita pitkiä vihreitä papuja
2 rkl miedonmakuista oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
6,5 dl vettä
1 lihaliemikuutio, Knorr Vitalie (koska kasviskuutiot oli loppu)
ripaus valkopippuria
1 tl gram masala -maustetta
pieni ripaus chilirouhetta
200 ml kookosmaitoa 

Kuori ja leikkaa vihannekset aika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, paprika ja peruna, sekoittele kunnes kasvikset hiukan pehmenee ja paahtuu väriltään. Lisää sitten tomaattipyree, sekoittele ja paahda hetki.

Lisää sitten joukkoon vesi, liemikuutio, pienityt pavut, linssit, valkopippuria, chiliä ja garam masalaa. Keittele keittoa hiljakseen 10 min, ja lisää sitten kookosmaito. Keitä vielä 10 min. ja tarkasta maku. Aja valmis keitto blenderissä sileäksi ja nauti vaikkapa leivän kanssa.

Mausteista keittolientä pehmentää kookosmaito
Linssi-papukeitosta saa samettisen pehmeän blenderin kautta

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Linssikeitot ovat ihania ja kookosmaito antaa niin kivan makulisän sellaiselle.Nätit kuvat:)

Maria kirjoitti...

Ihana keitto! Meilla on ollut viela sen verran kuumat kelit, etta jotenkin keitot on ihan unohtuneet. Taytyykin pistaa tama resepti talteen syksya odotellessa :-)

Hannele kirjoitti...

Olisin voinut syödä tänään juuri tällaista keittoa. Toisin kun Brasiliassa tai Australiassa, meillä on ollut pureva pakkaskeli (-16 ja tyypillinen vinkka).

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Tätä pitää tehdä - Tämä jatkuva lumisade saa minut aina keittotuulelle :-)

Bakeringa kirjoitti...

Linssikeitto on ihanaa talviruokaa! Olen itse vaihtanut kaikki ruokakermat sun muut juuri kookosmaitoon, antaa ihanan maun keittoihin :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos kommenteista :) Mun lihansyöjämiehenikin ihan innostui tästä kasviskeitosta oikeasti. Enpä olis uskonut vaikka mulle itselleni maistui tosi hyvin ;)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja onnea matkaan ! Teillä on tänään tärkeä päivä - olet mielessäni ja samalla muistelen omia samanlaisia päiviäni. Niitä kunon ollut jo kolme :-)