keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lindströmin pihvit


Ensimmäinen kokeiluni Safkaa-kirjasta: Lindströmin pihvit

Tämän reseptin (Hanna Gullichsen, Alexander Gullichsen: Safkaa, 2013) mukaiset lindströmin pihvit olivat niin suomalaiseen kuin brasilialaiseenkin suuhun sopivat. Pidin itse erityisesti kapristen tuomasta aromista näissä. Jotenkin tosi ihanaa arkiruokaa ja pihvitaikina on helppo valmistaa vaikka edellisenä päivänä kaappiin ja paistaa sitten nopeasti lounaaksi. Eihän nämä uunia välttämättä vaadi, vaan pannullakin voinee paistaa oikein hyvin loppuun saakka.

Lindströmin pihvit

500 g naudan paistijauhelihaa
3 tuoretta, keskikokoista punajuurta
1 dl korppujauhoja (laitoin leivän murusia)
n. 2,5 dl kermaa
2 kananmunaa
3 rkl etikkaan säilöttyjä kapriksia pilkottuna
suolaa
valkopippuria

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla terällä. Turvota korppujauhot maidossa, noin 5-10 minuuttia. Laita isoon kulhoon jauheliha, suola, mustapippuri ja kananmunat. Sekoita. Lisää turvotetut korppujauhot, punajuuriraaste ja kaprikset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Paista koepihvi ja maista. Lisää taikinaan tarvittaessa suolaa. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa hetken verran, jos mahdollista - yön yli. (Itselläni yön yli.)

Tee lusikalla pieniä pihvejä paistinpannulle. Paista pihviä keskilämmöllä voissa noin kolme minuuttia. Käännä sitten pihvi ja laita liesi säästöliekille. Anna toisenkin puolen paistua kolmen minuutin ajan. Siirrä paistetut pihvit leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen se on valmis nautittavaksi. (Kirjassa pihvejä on tehty kermaisen sipulilisukkeen kanssa, mutta koska emme syö sipulia, kippasin uunivuoan pohjalle sen sijaan vain lorauksen kermaa - sipulisilukkeeseen sitä olisi tullut runsaasti.)

Kokeilu oli niin onnistunut, että seuraavaksi haen jonkun toisen reseptin maisteluun samaisesta kirjasta.

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, nama olivat miehenikin makuun, mutta eipa ole tullut niita moneen vuoteen tehtya :-) Taytyypa laittaa heti kokeiluun!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

No hyvä jos muistuttelen suakin. Ei mullakaan oo tullut aikoihin tehtyä, ja kirjasta hyppäsi ihan silmille. Hyviä olivat.

Nanna kirjoitti...

Mä oon kerran tehny Michiganissa Lindströmejä, jotka grillattiin ja sitten syötiin hampurilaisena...puhuvat niistä vieläkin... :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

HIh, minäkin juuri testailin Safkaa-kirjaa. Tosin päädyin eri reseptiin. Ilmaantuu blogiinkin lähiaikoina :-)

SatuKoo kirjoitti...

Kiitos ihanasta reseptivinkistä, näitä tehdään tällä viikolla :)