maanantai 27. toukokuuta 2013

Tomaatti-fenkolikastike nuudeleille

Kasviskastike nuudeleille

Tällä ruualla en taida pystyä ketään houkuttelemaan kasvisruokapäivän viettoon, mutta karseasta ulkonäöstä huolimatta tykkäsin ruuasta tosi paljon. Tottakai, kun on fenkolia :)

Kasviskastike nuudeleille (3:lle)

1 iso fenkoli
1 iso kypsä luomutomaatti
palanen kesäkurpitsaa
1 limen mehu
parmesan-juustoa
tuoretta rukolaa
1-2 rkl Vigor requeijão cremosoa (ranskankerma käy)
n. 1-2 dl paseerattua tomaattia 
1/2 kasvisliemikuutio
vettä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 pussia kasvisnuudelia, maustepussien kanssa

Paista reiluhkoja fenkolipalasia oliiviöljyn ja limen mehun kanssa paistinpannulla. Lisää hetken päästä joukkoon isoksi lohkottu tomaatti, kesäkurpitsaa (minulla lounaalta jäänyttä) ja jatka paistamista. Jotta saat paistoksesta kastikemaista, lisää joukkoon vielä reilu loraus paseerattua tomaattia, loraus vettä sekä palanen kasvisliemikuutiota. Mausta requeijão cremosolla, tuoreella rukolalla, suolalla ja pippurilla. Tarkasta maku. 

Keitä 2 pussia kasvisnuudeleita maustepussien kanssa, valuta. Tarjoile kasviskastike nuudeleiden kanssa. Raasta pinnalle parmesaania ja revi tuoretta rukolaa.

Nopeat kasvisnuudelit

3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Samaa mielta, fenkoli tekee kaikesta hyvaa :-) Ihanan ruokaisa ja nopsa ateria.

Satu kirjoitti...

Kyllä minut ainakin houkuteltiin näillä kuvilla kokeilemaan. :-)

Minulla kesti pitkään totutella fenkolin makuun, mutta nyt tykkään siitä kovasti.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: Tosiaankin nopea.. kestää tasan fenkolin kypsymisajan tuo tekeminen ;)

Satu: Kiitos :D Joo fenkoli taitaa olla tosiaan noita kasviksia, jotka jakaa mielipiteitä. Itse en tietenkään sitä tajua kun tykkään niin paljon :) Täällä kovin edullinenkin ja ihanan isoja fenkoleita tarjolla aina kaupassa.