perjantai 2. elokuuta 2013

graavilohi-mätisalaatti - vikan viikon pakolliset

Graavilohisalaatti siianmädillä

Viimeisellä viikolla Suomessa syön `varastoon` kaikenlaista harvinaista herkkua. Tämä salaatti olisi kaivannut smetanaa ja sipulisilppua, koska olen jotenkin jämähtänyt siihen yhdistelmään, että mädin kanssa syödään tiettyjä juttuja, mutta esikoisen sairastaessa, en päässyt kauppaan. Silti, koko lautanen maistui kyllä ilmankin!

Graavilohi-mätisalaatti

graavilohta
siianmätiä
salaattia
kirsikkatomaattia
kurkkua
siemensekoitusta

oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
(ranskankermaa/ smetanaa)
(punasipulisilppua)

Erilaisten ruokarajoitusten vallitessa (mm. ruis kaikissa muodoissaan) tarkoitus on herkutella vielä ainakin puolukkarahkalla, molemmilla herukoilla, siialla, silleillä, perunalla ja homejuustoilla.

Graavilohisalaatti
Kalasalaatti

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hih,tuttua minullekin tuo varastoon syöminen ja harrastinkun sitä viimeisellä viikollani.Jäin kaipaamaan ihanaa graavilohta,vaikka voihan sitä täälläkin tehdä mutta on niin tyyristä.Mukavaa viimeitä viikkoa Suomessa ennen paluuta.

Maria kirjoitti...

Voi pikkuista! Toivottavasti kuume hellittaa pian xx

Voi kuinka kaipaankaan marjoja, varrassiikaa ja uusia perunoita! Olen tehnyt taalla graavilohta (jota en tosin nyt, sattuneesta syysta, voi syoda ;-)) ja sillia loytyy Ikeasta. Mieheni on puoliksi saksalaisena tottunut syomaan sita jo lapsuudessaan.

Toivottavasti loppuloma sujuu sairastelusta huolimatta suunnitelmien mukaan. Halit!