lauantai 19. lokakuuta 2013

Appelsiinilohi

Appelsiinilohi ja kesäkurpitsaa

Appelsiinilohi (3:lle)

0,5 kg lohifilee
+0,5 tl suolaa
valkopippuria

n. 1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa
1 tl fariinisokeria
2/3 appelsiinin mehu
appelsiinin kuorta raastettuna
pieni palanen tuoretta inkivääriä raastettuna 
1/2 appelsiinin lohkot

Poista kalafileestä ruodot ja pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Mausta lohi suolalla ja valkopippurilla ja aseta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Valmista juomalasissa kastike: silppua valkosipulinkynnet ja inkivääri ja sekoita ne oliiviöljyyn. Purista joukkoon appelsiinin mehu (ei ihan koko appelsiinia) ja raasta kuorta. Sekoita lusikallinen fariinisokeria ja mausta vielä suolalla.  Kaada seos vuokaan kalan päälle. Peitä kalan pinta vielä appelsiinirenkailla. Kypsennä 175 asteisessa  uunissa 20 minuuttia tai tarvittavan ajan. (Tarkasta välillä, ettet ylikypsennä kalaa!)

Uunia vaille valmis appelsiinilohi

Kesäkurpitsalisuke

2 kesäkurpitsaa
suolaa
oliiviöljyä
mustapipppuria
soijakastiketta

Leikkaa kesäkurpitsat viipaleiksi ja paista pannulla mausteiden ja öljyn kanssa. 

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami,lohi on niin hyvää,mutta täällä sen verran tyyristä että harvemmin tulee sitä ostettua.Appelsiinista varmaankin tulee kiva maku kalaan:)

Siiri kirjoitti...

Ihanat herkkuannokset :)

Maria kirjoitti...

Voi tata pitaa kokeilla! Yleensa laitan miehelleni lohta sitruunan kanssa, mutta appelsiini toimii varmasti myos hyvin. Meilla lohi on noin 2,5 kertaa kalliimpaa kuin Suomessa, mutta yritan silti laittaa sita vahiintaan kerran viikossa :-)

Martina kirjoitti...

Kiva idea, appelsiinia ja lohta! Tätä täytyy kokeilla.