sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Arabialaisia klassikoita


Tänään maisteltiin miehen kanssa yhdessä Le Pain Quotidien (Shopping Cidade Jardim, Sao Paulo) klassikkoannosta, arabialaista lautasta, jossa oli babaganoushia, hummusta, quinoa-taboulehia ja talon leipiä. Kertakaikkiaan herkullista! Arabialaiseen ruokaan en sitten kyllästy koskaan. Viime aikoina vielä olen saanut sitä aivan erinomaisesti tehtynä. Tämä välipala muistutti taas kuinka yksinkertaista ja hyvää nämä arabialaiset klassikkoherkut oikein ovat - voisi kotonakin joskus taas herkutella. Tästä paikasta saa myös jo suosikeiksi nousseita pistaasikakkusia ja hyvää kahvia.

Kotikokeille olen merkkaillut ylös tekemiäni arabialaisia tahnoja mm. hummus ja porkkanadippi & hummus.  

Näkymiä Cidade Jardimista päin kuvattuna (kännykällä)
Kahvia ei tietenkään voinut jättää väliin
Pistaasikakkuset täällä on niin herkullisia.. 
Prato Mediterraneo

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Muistelinkin, etta Lahi-idean ruoat (ja intialaiset?) ovat olleet sinun suosikkilistalla jo pidempaan :-) Voi kun tulisi meillakin miehen kanssa kaytya enemman ulkona, taidetaan olla vahan liian tyytyvaisia taalla kotosalla ;-)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nuo erilaiset tahnat ovat kiinnostavia, syön niitä innolla kun laitetaan nenän eteen, mutten koskaan muista itse kokeilla niiden tekemistä.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Tahnat ovat ihania ! Meillä ne ovat usein sellainen illan hätävara, kun väsyttää eikä jaksa miettiä kokkaamista. Pari tahnaa pikaiseen sekoittimessa ja leipää, oliiveja, kasviksia, leikkeleitä jne... nälkä lähtee ja tulee herkutteluolo.

Hiidenuhma kirjoitti...

Voi, mitä herkkuja: mainioita tahnoja ja nuo pistaasikakkuset näyttävät mielettömän makoisilta. Nam.

Jael kirjoitti...

Nuo tahnat ovat niin hyviä;täälläkin niitä on joka supermarketissa ja useassa ravintolassakin:)

Nimetön kirjoitti...

Hyvältä näyttävät, sekä tahnat, leivät ja kakkuset. Meilläkin tehdään tahnoja usein iltaruoalle.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: Juu kyllä lähi-idän jutut on aina ollut lähellä sydäntä. Teen nykyään harvemmin itse kun SP:ssä saa niin uskomattoman hyvää ravintolasta. Mitä te syötte ulkona jos käytte sitten joskus kodin ulkopuolella syömässä?? Onko teillä samansuuntiaset toiveet miehesi kanssa?

Campa: Usein ei mullakaan tule tehtyä kotona - joskus tulee kausia että jaksaa ja sitten taas menee kauan. Pitkän kaavan mukaisen arabialaisen valmistus kestää k a u a n kun on sitä silppuamista ;)

Minna: tää sun kommentti jäi kummittelemaan mun mieleen ja ehdinkin tuossa yks ilta haaveilla tällaisesta teidän pikaillallisesta, joka kuulostaa kyllä tosi herkulta. Mies kun ei ole oliivien ystävä ja kasvistikutkaan ei siinä tilanteessa kuulemma vieneet nälkää, niin ei saatu aikaseksi :) ehkä ens vkl.. :)

Hiidenuhma: Ne on ihania. tekee mieli vaan kokeilla uutta aina listalta kun näemmä osaavat laittaa ruokaa ;)

Jael: Vielä joku päivä Israeliin... jaksan haaveilla :)

luimupupu: voisimpa sanoa samaa.. meillä liian harvoin! mulla oli joskus ongelmana että tuli tehtyä hummusta niin järkyttävästi, että sitten sitä piti käyttää ties kuinka kauan kaikessa ;D Jotain rajaa...