lauantai 26. lokakuuta 2013

Artisokka-porkkanapasta

Artisokka-porkkanapasta

Tämä lauantai on mennyt leppoisasti altaalla lasten kanssa ja hieman rästijuttujakin hoidellen. Lasten päiväunien aikaan kävin vielä ottamassa manikyyrin ja pedikyyrin tulevaa viikkoa varten. Alkuillasta tein miehelle ja itselleni kasvispastaa, joka osoittautuikin hyväksi vaihtoehdoksi alkuperäiselle suunnitelmalle (pizzaa kotiinkuljetuksella). Harmi vain, ettei jäänyt huomiselle yhtään!

Artisokka-porkkanapasta (2:lle)

2 dl artisokkaa, La Pastina artisokkaa (nk. bruschetta-levite:artisokkaa, auringonkukkaöljyä, valkoviinietikkaa, sipulia, suolaa, sitruunaa)
1,5 dl porkkanaa, keitetty, palasteltu
n. 3 rkl sitruunanmehua
reilu 1/2 dl kermaa
ripaus mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Manchego-juustoa, raastettuna
tuoretta minttua 

tuorepastaa kahdelle 

Valmista ensin kastike:

Keitä pieneksi leikatut porkkanat suolalla maustetussa vedessä valmiiksi. Valuta vesi pois. Laita kattilan pohjalle porkkanoiden mukaan pari desiä käyttövalmista artisokkaa pienenä silppuna. Purista joukkoon sitruunaa. Lisää oliiviöljyä, mustapippuria, kermaa ja suolaa. Tarkasta maku. Anna hautua matalalla lämmöllä kuplien pastan keiton ajan. 

Sitten pasta:

Valmista tuorepasta ohjeen mukaisesti valmiiksi (3-4min). Sekoita kahdelle sopiva määrä nauhapastaa kastikkeen joukkoon. Koristele vielä pasta-annokset raastetulla manchego-juustolla, tuoreella mintulla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. 

Pääraaka-aineeni: artisokka ja porkkana
Kasvispasta porkkanasta ja artisokasta

2 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta, aivan kuin ravintolassa söisi! Ja ihanaa, ettei tarvitse edes montaa raaka-ainetta, niin käy edulliseksikin :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitti! No mä olen huomannut kans tuon että simppelistä tulee usein se paras. ;) Tämä onnistui kyllä tosi hyvin ja maistui molemmille.