sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Pinaattilasagne


Tämä lasagne on muuten aivan perinteinen lasagne jauhelihasta ja juustokastikkeesta, mutta tein väliin myös pinaattikastikkeen:
1/2 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
100 g pakastettua pinaattia
1 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
ripaus kanelia
Kuullota voissa sipulit silputtuna. Lisää muut aineet, myös jäinen pinaatti kuutioina. Hauduta kastikkeen aineksia 10 min pannulla kannen ala. Lisää lasagnen joka kerrokseen pinaattikastiketta samalla lailla kuin juustokastiketta ja jauhelihaakin.

Lasagnen juustokastikkeessa on hieman muskottipähkinää mausteena, muuten se on ihan normaali. Lisäksi tekaisin uudesta leipäkirjasta italialaisia oliivi-juustoleipäsiä tämän lasagnen rinnalle.

2 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Ihania ruokainspiraatioita jälleen kerran. Tämä menee taatusti kokeiltavaksi.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Heips Malla! Kannattaa koittaa jos haluaa joskus vaihtelua peruslasagneen, minusta sopi oikein hyvin väliin tuomaan uutta makua. Pinaatti on muutenkin meillä vieras, niin halusin maistella senkin vuoksi.

Tästä on Helsingin Sanomien Ruokatorstai-kirjassa se ihan aito versio jossa lasagnessa ei ole ollenkaan lihaa, vaan ricotta-juustoa ja tuota pinaattia...