perjantai 17. lokakuuta 2008

Ritarit mascarponevaahdolla


Valmista ensin mascarponevaahto valmiiksi: sekoita puolikas purkki mascarponea (reilu 100g), kahden passionhedelmän sisukset, 3 rkl tomusokeia, 1/2 tl vaniljasokeria.

Leikkaa vehnäpaahtoleivistä mukavia palasia ilman reunoja, esimerkiksi piparkakkumuotilla. (n. 6-8 paahtoleivän sisukset)

Sekoita astiassa 1 1/2 dl kermaa, 1 kananmuna, 2 rkl sokeria, 1/2 tl vaniljasokeria. Kaada laakealle astialle ja laita paahtoleivät kermaseokseen makaamaan muutamaksi minuutiksi.

Paista pannulla voissa leivät molemmin puolin ruskeiksi ja tarjoile/herkuttele heti mascarponevaahdon ja hedelmien/marjojen kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan tuota ihanaa mascarponevaahtoa käyttää vaikka täytekakun täytteenä? Mä tykkään kovasti passionhedelmistä, mutta en ole vielä onnistunut ostamaan kertaakaan kypsiä:(

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Sama täällä - mutta se on kuulemma vaan niin että mitä kauheamman näköinen se hedelmä on ulkoa (ryppyinen!), sen parempi se on! Täytyy uskaltautua itsekin ottamaan ne ryppyisimmät ensi kerralla :)

Varmasti maistuisi kakussakin, ilman muuta. Passionhedelmä tuo siihen hieman nestettäkin, mikä on hyvä. Voisihan siihen sekoittaa vaahdotettua kermaakin puoleksi jos haluaa. Niinkin olen syönyt..