sunnuntai 6. syyskuuta 2009

IKEA-elämys lautasella



Kävin siskon perheen mukana IKEAssa, josta tarttui mukaan niitä perinteisiä ruotsalaisia herkkuja. IKEA-lihapullien ja -kermakastikkeen ensitesti kotona jätti hyvin positiivisen vaikutelman :) Näitä eineksiä nautiskeltiin sitten äitin puolukkasurvoksen ja uunissa tehtyjen rosmariini-tinjami-perunoiden kanssa. Suosittelen :)


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

IKEAn lihapullat onkin kuulemma tosi hyviä.Tosin itse en ole niitä syönyt...

arleena kirjoitti...

Ikean lihapullat ovat ihan ok, mutta ei ne omatekoisia voita.
Olen ostanut samoin joskus kotiin ja joskus olemme syöneet ns paikanpäällä

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian & arleena: juu ei ne taida voittaa omatekoisia - minusta ne on jotenkin niin kauhean tiiviitä kun vertaa omiin mutta lihaisia ne on ja sellaista mukavaa helppoa ruokaa pakkasessa pahanpäivän varalta kun on voimat loppu :)

Kirsi kirjoitti...

Mitä laitoit noihin perunoihin ja kuinka kauan oli uunissa? :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hei Kirsi! Perunat tein niin, että viipaloin ne kuorineen uunivuokaan ja rouhin niihin merisuolaa mausteeksi. Lisäsin uunivuokaan perunoiden sekaan reilusti hyvää oliiviöljyä, jotain 3-4 rkl ehkä? Ja sekoitin öljyn hyvin perunoihin. Nopeuttaa kovasti niiden kypsymistä uunissa. Sitten vielä revin tuoretta tinjamia ja rosmariinia reilusti mukaan.. tinjamia joku 3 kukkuraista tl, rosmariinia 2 tl? (rosmariinia mulla kasvaa aina purkeissa..) Lopuksi perunoiden päälle joku 1 dl kermaa.

Mitähän mulla ois ollut uunissa lämpöä, ehkä kiertoilmassa joku 200-220 astetta, ja tulee suht nopeesti, n.20 minuutissa. Hyvää oli :)

Kirsi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, täytyy ehdottomasti kokeilla! :)