keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Kaalilaatikko



Tarvitset
800 g naudan jauhelihaa
pilkottua kaalia paistinpannullinen
1/2 mieto suippopaprika

2 dl täysjyväriisiä
mausteita (valkopippuria, suolaa, ranskalaista mausteseosta, siirappia)

juustoraastetta pinnalle

Munamaito:
n. 1,5 dl kermaa
1 rkl ranskankermaa
2 kananmunaa




Laita riisiä 2 dl keitinveteen liemikuution kanssa. Keitä ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta vesi pois.

Laita tilkka öljyä ja pari dl vettä pannulle ja keittele kaalia niin että se pehmenee. Nosta kaalit sivuun. Paista jauheliha ja pilkottu paprika ja mausta. Sekoita kaali, keitetty riisi ja jauheliha-paprika yhteen munamaidon kanssa.

Mausta seos hyvin, laita pintaan siirappia, suolaa ja pippuria, mutta myös erilaiset yrttimausteet, ym. sopivat hyvin. Laita seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja peittele pinta juustoraasteella. Paista 200 asteessa n. 45 min, seuraa ettei pinta pala (leivinpaperi päälle jossakin vaiheessa).

4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Vaikka muistossasi on Chez Dominiquen herkut, maistui varmasti kotoinen kaalilaatikkokin herkulliselta. Itse pidän eri tavoin valmistetuista kaaliruuista.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

kyllä vaan! Kaali-jauheliharuuat on kyllä todellista herkkua noista arkiruuista. Voi että tämä olikin hyvää! Onneksi on monelle päivälle jäljellä tätä vuokaruokaa. Se on iltojen helpotus kun ei tarvitse väsyneenä miettiä menuja :)

Meeri kirjoitti...

Mulla alkoi niin tekemään mieli kaalilaatikkoa että eilen lähti sitten kaupasta mukaan iso kaalinpää :) Saas nähdä mitä meidän perheen pienimmäinen tykkää, ei ole juuri kaaliruokia nähnyt.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kaalin luulis olevan helppo, kun varsinkin jauhelihan ja riisin kanssa uppoaa sinne mukaan mutkatta :) Koittakaahan mitäs se tuumaa.