sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Lapsuuden herkut (osa I): kalapuikkoja ja valkokastiketta



Voi että oli mukava uutinen kun äiti aina silloin tällöin kertoi, että oli tehnyt lempiruokaa. Tämä ruoka on yksi niistä, joita olisin voinut syödä melkein kuinka paljon vain :)

Kalapuikkoja ja valkokastiketta
(2-3 henkilölle)

Keitä 4-5 perunaa
Laita kalapuikot pannulle käristymään
Keitä kovaksi 3 kananmunaa

Valkokastike:
3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl punaista maitoa
suolaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus valkopippuria

Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot sinne. Lämmittele hetki. Lisää sitten pikkuhiljaa maitoa vispilällä sekoittaen ja anna kiehua hetkisen miedommalla lämmöllä, mutta sekoittele ja seuraa ettei pala pohjaan. Mausta valkopippurilla, suolalla, muskottipähkinällä.

Sekoita keitetyt puolitetut perunat sekä puolitetut kananmunat valkokastikkeen joukkoon. Kastike nautitaan rapeapintaisten kalapuikkojen kanssa.

Olipa mukava huomata kuinka hyvää se yhä edelleen on :) Tutut saattaa ihmetellä kuinka tällainen ruokavalinta meni meillä täällä ruokakunnassa läpi.. Toinen puolisko kieltämättä suhtautui hyvin skeptisesti, mutta kyllä se alas meni hyvällä ruokahalulla - kananmunia vältellen tottakai. Sain kuitenkin palautetta siitä, ettei anoppini ole Koskaan sekoittanut tällä lailla mitään kastikkeen joukkoon, että mahtaakohan tuosta mitään tulla :) :)



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihanaa ruokaa.taidanpa laittaa viikolla.terveisin äiti

Kirsi kirjoitti...

Löysin ihanan blogisi tänä viikonloppuna ja olen kahlaillut sitä läpi kaiken liikenevän ajan. Sinulla on aivan ihania ohjeita ja aivan älyttömän kauniita kuvia! Osaat näköjään sekä valokuvata että laittaa ruokaa, tehdä käsillä ja sisustaa :) Jäin koukkuun blogiisi saman tien :) :)

Meeri kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä, vesi herahti kielelle!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kirsi: Voi kiitos! Mukava kuulla että löysit jotakin selattavaa täältä etenkin juuri nyt kun tuntuu että on arkistakin arkisempaa ollut tuo repertuaari keittiössä. Koitan tässä kokkailla ja kuvata taas kun saan itseni kuntoon pidemmän flunssan kourista :) Tervetuloa lueskelemaan :)

Anna kirjoitti...

Ihanaa! Varma ens vkonlopun ruoka :)