lauantai 21. marraskuuta 2009

Ankanrintaa ja appelsiini-punaviinikastiketta (illallinen, pääruoka)


Ankanrintaa appelsiini-punaviinikastikkeessa (4:lle)

700g eli 2 filettä ankanrintaa

Appelsiini-punaviinikastike

(loraus ankanrintojen paistolientä)
1,5 appelsiinia
1/2 dl balsami-viinietikkaa
1 dl punaviiniä
2 rkl voita
mustapippuria
suolaa
n. 1/2 rkl maizenaa



Hetken selailu netissä ankanrintaohjeiden parissa, näytti nopeasti että kovin moni yhdistää ankanrintaa appelsiiniin. Niin mekin tehtiin. Alla ankanrinnasta resepti on sekoiteltu erilaisia lähteitä yhdistelemällä ja kokeilemalla :)

Leikkaa ankanrinnan rasvapuolelle ristikko, jotta pannun lämpö jakautuisi tasaisesti lihaan. Laita ankanrinnat kylmälle pannulle. Nosta lämpötilaa ensin maltillisesti puoleen väliin ja sitten vasta kovemmalle. Ruskista ankanrinnat rasvapuoli alaspäin rapeiksi. Rasvaa irtoaa pannulle todella reilusti rasvapuolelta - siihen menee joku 5 minuuttia. Paista vielä vatsapuoli kevyesti. Mausta pippurilla ja suolalla. Laita lihat uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa sisälämpötila n. 55 asteeseen. Anna lihojen vetäytyä folioon käärittyinä hetken. Ja valmista sillä aikaa kastike paistoliemestä pannussa.

Kuori appelsiinit kalvottomaksi veitsellä ja leikkaa viipaleiksi. Lisää paistoliemeen viini, balsamiviinietikka ja maizenaa. Keittele hetki. Laita sekaan vielä voita ja appeliinipalat. Keittele. Siivilöi kastike ennen tarjoilemista. Leikkaa ankanrinnat tarjolle (tulisi olla punertavaa sisältä).



Uunikasvikset

3 isoa rosamundaa lohkoina
3-4 punajuurta lohkoina
400 g lanttua lohkoina
iso punasipuli lohkoina
n. dl kermaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 tl rosmariinia
2 tl timjamia

Pese kasvikset hyvin, kuori punajuuret ja lanttu. Tee niistä isohkoja lohkoja uunivuokaan. Ripottele kasviksille reilusti oliiviöljyä ja sekoittele niitä. Lisää suolaa ja mausteita. Paista ensin 30 min. n. 200 asteisessa kiertoilmauunissa. Lisää sitten kerma ja kääntele kasviksia. Paista vielä toiset 30 min 180 asteisessa uunissa.

2 kommenttia:

Poropeukalo kirjoitti...

Pitaapa kokeilla ankkaa, olen nahnyt sita laitettavan myos omenaisen kastikkeen kanssa, hedelmainen lisuke nayttaisi siis sopivan oikein hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Etikan määrä tuossa kastikkeen ohjeessa oli reippaasti ylimitoitettu. Kastike maistui lähinnä ainoastaan etikalta. 0,5 dl sijaan voisi laittaa ehkä 1 rkl etikkaa.