maanantai 2. marraskuuta 2009

Naudan paisti ja lanttulaatikko


Naudan paisti ja kaupan lanttulaatikkoa (oih mikä joulun maku!)

Ostin pienen paistinpalasen. Hieroin pintaan pippuria ja suolaa sekä tinjamia ja valkosipulia. Laitoin paistin uunivuoassa 125 asteiseen uuniin. (Laita muuten valmiiksi kuumaan uuniin niin ei tarvitse välttämättä paistaa.) Paistomittarin näyttäessä 60-65 astetta, otin paistin uunista ja annoin tekeytyä leivinpaperiin ja n. 5-7 hesarin sivuun käärittynä paiston jälkeen ainakin 30 minuuttia pöydällä. Noilla asteilla liha on roseeta sisältä, vaikka se kypsyy vielä vetäytyessään.
Uunivuokaan tippunut paistoliemi kannattaa ottaa talteen. Paistin tekeytyessä liemestä voi tehdä mieluisan kastikkeen vehnäjauhoilla ja kermalla.

Paistille sopi aivan ihanasti kaveriksi (salaatin lisäksi) lanttulaatikko, joka lämpeni hitaasti uunissa paistin mukana. Ihan pikkaisen taisin maustaa sitä vielä kermalla täällä kotonakin ;) Kyllä oli hyvää.. ja maistui niin joululle :)

6 kommenttia:

Maduraman kirjoitti...

.. back in business ..

Veera kirjoitti...

Ihana jouluherkku!
Mä aloitin joulun sunnuntaina. Aloitus jäi tosin vähän laihaksi kun iski influenssa, mutta keitin sentään joulukahvit ja join glögiä.

KT kirjoitti...

Moi! Olen nähnyt blogissasi joskus keraamisia lusikoita, haluaisitko paljastaa mistä olet ostanut ne?

MiaO kirjoitti...

Voi mitä suurinta herkkua! Minä melkein voisin elää pelkällä lanttulaatikolla. Minulla on ollut tapana täyttää pakastin joulun jälkeen alennuslaatikoilla, jotta voisin nauttia niistä mahdollisimman pitkään. Harmi vain, kun täällä Kiinassa lanttu on niitä artikkeleita, mitä täältä ei saa. Mutta onneksi tänä jouluna tullaankin Suomeen ja saadaan siis lanttulaatikkoa ja kaikkia muitakin ihania joulun herkkuja! Voih, tässähän herahtaa ihan vesi kielelle ja tulee joulumielelle. :P

Risulinna kirjoitti...

Veera: ai sulle tuli influenssa.. toivottavasti ei se pahempi tapaus :( Voimia.. sitä glögiä saa nyt ihan hyvällä omalla tunnolla nauttia kuumana juomana jos on flunssa :)

KT: Tarkoitatkohan niitä eri värisiä muovisia lusikoita..? ne on suurin osa Mokosta. joitakin taisin tuoda ulkomailtakin..

MiaO: Lanttu- ja perunalaatikko.. kyllä vaan, niillä vois elää :) eikä niihin ihan oikeesti koskaan kyllästy. Mulla on varmaan eka kertaa nyt sen kokoinen pakastin että mullakin onnistuis tuo alelaatikoiden hamstraaminen. Hyvä idea! Voi että .. pikkuhiljaa se joulu sieltä kolkuttelee ja voi siirtyä muihinkin laatikoihin ja kinkkuun ;) Niin, kyselinkin jo facebookin kautta myös että kerkeetkö näkee joulunaikaan vai missä täällä pyörit ja kuinka kauan?? :)

Meeri kirjoitti...

Mä innostuin tästä niin että oli ihan pakko napata kaupasta sekä lanttu- että porkkanalaatikko kärryyn. Ja olihan hyvää, tylysti jauhelihakastikkeen ja keitinperunoiden kaverina :)