keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kalamunakaskääryle

Munakasrulla on kiva arkiruoka - siitä saa erilaisella sisuksella kyllä
juhlavammankin (tuorejuustoa, lohta, yrttejä)



Uusimmassa Ruoka Pirkassa on tämän kalamunakaskääryleen resepti. Perinteisesti tein ruokaa "mitä kaapista löytyy" -ajatuksella, ja aivan noihin samoihin ainesosiin en tänäänkään taipunut, mutta tässä oma versioni:

Tonnikalamunakaskääryle, munakasrulla
5 dl maitoa
1 dl kermaa
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
6 kananmunaa
ripaus ruohosipulia

Täyte
2 valkosipulinkynttä
2 tlk tonnikalaa öljyssä
1/2-1 dl tilliä hienonnettuna
4 rkl kermaa
1 dl juustoa raasteena
mustapippuria
1/2 tl chiliä jauheena
2 tl ruohosipulia
(Pirkka-lehdessä tähän laitetaan vielä 2 dl turkkilaista jogurttia - kommenttien innoittamana: laittaisin minäkin Philadelphiaa jos sitä olisi ollut kaapissa!)

Rullan päälle
reilusti juustoa raasteena

Sekoita maito, jauhot, suola ja ruohosipuli keskenään. Anna turvota. Vuoraa sillä aikaa syvä uunipelti leivinpaperilla ja voitele se öljyllä. Lisää kananmunat taikinaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Kaada uunipellille ja paista 225 asteessa n. 25 min. Kumoa valmis, kypsä munakaslevy leivinpaperin päälle (varovasti). 


Munakaslevy uunista tulleena


Paista valkosipulit ja mausteet pannulla voinokareen kanssa. Valuta tonnikala, leikkaa hieman pienemmäksi ja sekoita joukkoon mausteet pannulta, juustoraaste ja kerma. Levitä seos munakkaan pinnalle ja kääri kuin kääretorttu leivinpaperin avulla ja nosta uunivuokaan. Levitä päälle runsaasti juustoa ja paista 250 asteessa hetken aikaa kunnes juusto on sulanut. 


Vielä juustoa päälle ja uuniin hetkeksi
Valmis munakaskääryle

Söimme munakasrullan ohessa salaattia

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Herkullinen ohje! Saako antaa palautetta sivujen ulkoasusta? Fontti on vähän vaalea, joten sitä on hiukka hankala lukea :)

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Olen itse tehnyt joskus samantapaisen rullan ja se oli kylla hyva, taytteeseen taisi tulla kermaviilia tai philadelphia juustoa myos :-)

arleena kirjoitti...

Hienosti kääritty ja herkullisen näköistä.
Minulla on vaikeuksia saada kääriminen kunnolla onnistumaan.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Anna; kiitti kun kerroit! Tämä on joku valmis pohja, ja kun aiemmin menin sorkkimaan sitä omilla muokkauksilla niin koko höskä meni sekaisin eikä tehnyt automaattisesti enää mitään "loogisesti". Katson jos saisin sitä muutettua joku päivä oikein ajan kanssa.

Maria @ SF: No sinä sen sanoit, Philadelphiahan tuonne oikeasti sopis toooodella hyvin! Mulla ei ollut katos mitään, edes jogurttia että olisin saanut laitettua mutta ehkä ensi kerralla.

arleena: no itse mietin tuota käärimistä kans, että varmasti menee rikki, mutta meni paljon sulavammin kuin kääretorttujen rullaaminen ikinä! Mikä lie tuossa taikinassa oli sellaista, ainakin öljy varmasti auttoi. Se kumoaminenkin meni kerrankin ok :)