lauantai 12. helmikuuta 2011

Caramel-banaanileivokset

Caramel-leivokset vanilja-kastikkeella

Tässä heti perään toinen resepti Passion for Food -kirjasta (Sara La Fountain), koska edellinen kokeilu, sieniquiche, onnistui niin hyvin. Tykkään kamalasti tässä kirjassa siitä, että se ei vaadi mielettömän pitkää raaka-ainelistaa, koska tuntuu kurjalta ostaa kaappi täyteen kaikenlaista, jos niistä tarvitsee vaikka vain pienen määrän itse ruokaan. Vai sattuuko mulla vain olemaan näitä tämän kirjan tarvitsemia aineita kummasti jo valmiiksi kaapissa, sekin voi pitää paikkansa.

Leivoksista tuli ihania, satuin vaan käyttämään aikas isoja kuppeja muutamalle leivokselle, että täyttäviä olivat myös :P

Caramel-banaanileivokset (8 erillistä leivosta)
Tarvitset:

Klikkaa suuremmaksi jos tarvis

Laita kulhoon voi ja sokeri. Sekoita kuohkeaksi vatkaimella. Lisää kananmunat ja vanilja-aromi. Sitten mukaan kookos, kermaviili ja mehut. Lisää lopuksi kuiva-aineet ja sekoita taikina hyvin.


Taikina valmistumassa, kookos

Tee seuraavaksi kastike: Lämmitä fariinisokeria paistinpannulla, kunnes se on kauniin ruskeaa. Lisää mukaan voi ja vesi ja sekoita hyvin.

Kuori ja leikkaa banaanit vaikkapa pitkittäin. Laita jokaisen pikkukulhon pohjalle banaanipalasia. Lisää päälle jokaiseen caramel-kastiketta paistinpannulta. Lopuksi täytä taikinaa kuppeihin kaikkiin yhtä paljon. Itselläni riitti taikinaa yllättävän moneen, kahdeksaan leivokseen, vaikka täytin kupit ääriään myöten taikinalla. Niitä voisi siis tehdä enemmänkin, jos ei täytä ihan noin paljon. Käytin osaan yksittäisvuokia ja osaan silikonimuffinssivuokaa.

Banaanit kupin pohjalle, päälle kastiketta

Paista leivoksia 180 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia (koeta tikulla keskeltä, ettei tartu löysää taikinaa). Anna leivosten hieman jäähtyä ja kumoa ne lautaselle.

Suoraa uunista, kohonneet leivokset


Mehukestit leivoksilla

4 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Voi, miten herkun näköistä. Eilen taas tuota kirjaa katselin, mutta mukaan lähti Kampin Suomalaisen remonttialesta vain pari romaania... ehkä sitten seuraavalla kerralla. Tai sitten odotan, että bongaat kirjan parhaat reseptit ja kokeilen blogistasi :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Eriqou: Joo, se kirja on sen verran herkullisesti kuvitettu ja stailattu että ihan pakko koittaa jotain aina :) Ehkä viikolla taas jotain uutta sieltä ;) Mutta siis hyviä reseptejä nämä kokeillut ainakin!

Tupu kirjoitti...

Ihanan näköisiä, ihan on vesi kielellä.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Sitä vadelmavinaigrettea jäin blogissani miettimään vastauskommentissa...