perjantai 11. helmikuuta 2011

Ihana sieniquiche



Ostin aivan upean kokkikirjan, kun vietin luppoaikaa vauvan kanssa kaupungilla: La Fountain Sara: Passion for food. Tästä kirjasta teinkin heti sienipiiraan. Reseptissä se on kanttarelliquiche, mutta koska minulla ei ollut kanttarelleja, käytin niiden sijasta Pirkka sienisekoitusta. 

Sieniquiche

(5 pientä (12 cm:n) vuokaa)
Tarvitset:


Aloita tekemällä pohja. Sekoita voi, jauhot ja suola hyvin keskenään. Lorauta pikkasen vettä mukaan niin taikinaa on helpompi painella voideltujen vuokien pohjalle. Paista yksittäisvuoat 180 asteessa noin 10 minuuttia, että pohja on hieman kullanruskea.

Tee seuraavaksi täyte. Kuullota pieneksi silputtu pieni sipuli paistinpannulla voissa ja öljytilkassa. Lisää joukkoon sienet, jotka olet leikannut sopivankokoisiksi. Anna pehmetä. Kaada joukkoon kerma ja mausteet. Anna hautua niin että kerma paksuuntuu. Täytä esipaistetut pohjat sienitäytteellä.


Sekoita erillisellä kulhossa kananmunat, maito ja kerma. Lisää esipaistettuihin pohjiin sieniseoksen päälle maitoseosta niin, että piirakat täyttyvät. Laita lopuksi juustoja piirakoiden päälle. Paista 180 asteessa n. 20-30 minuuttia tai kunnes neste on jähmettynyt ja piiraat ovat kauniin kullanruskeita.


Ripottelin itse vielä valmiiden piiraiden pinnalle pippurista pecorino-juustoa raasteena.


Maistui sienien ystävälle (minulle siis!) ihan mielettömän hyvin! Suosittelen! 

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Minullekin tuo maistuisi,kuulostaa ihanalta! Suomessa ollessani hypistelin tuota kirjaa,ja kaunis se olikin!
Mukavaa viikonloppua!

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Voi kun saisi kanttarelleja! Tykkaan kovasti suolaisista piirakoista ja tama olisi varmasti herkullinen! Rentouttavaa viikonloppua! xx

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Onpas hyvännäköinen quiche. En olekaan pitkään aikaan tehnyt mitään suolaista piirakkaa... Tuota kirjaa olen hypistellyt parin otteeseen minäkin, muttei vielä ole lähtenyt mukaan - pitäisiköhän kuitenkin...

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: No on kyllä, kirjassa on panostettu innostavaan esillelaittoon, väriin jne. Mutta hyviä on itse reseptitkin!

Maria: sienipiiraita ei tule usein tehtyä mutta ovat kyllä hyviä aina :) Kanttarelleja en itsekään saanut tähän hätään niin sienisekoitus toimi myös.

Eriqou: Kiitos! Mietin josko tekisi niitä meheviä hamppareita seuraavaksi tuosta kirjasta... houkuttelee kovasti :)