perjantai 6. tammikuuta 2012

Saltimbocca broilerista & fenkolia

Saltimbocca ja fenkolilisuke



Saltimbocca broilerista


3 broilerin rintafileetä (kukin pitkittäin 3 osaan leikattu)
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
pienehkö nippu salvian lehtiä
ilmakuivattua kinkkua
2 rkl voita pannulle
1 rkl oliiviöljyä pannulle
2 dl kanalientä

Fenkoli toimii aina :)
Kasvislisuke

1 fenkoli 
1/2 keltainen paprika
1 palsternakka
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
Saltimbocca broilerista

Leikkaa broilerinfileet kukin pitkittäin kolmeen osaan, jotta saat suht pieniä kanapalasia. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla kevyesti. Asettele salvianlehtiä revittynä fileiden ympärille makusi mukaan ja rullaa ilmakuivatut kinkkuviipaleet broilerien ympärille ja kiinnitä kinkut kiinni hammastikuilla (muutama per filee). Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja paista broilereihin kaunis väri pintaan.

Ison Omenan Cittarin lihatiskillä
leikataan ohutta siivua ilmakuivatustakin :)
Tikut pitää kinkut alkupaistamisessa
paikallaan

Tikut voi ottaa pois loppupuolella paistamista - ja paistaa vielä reikienkin kohdalle tummemman paistopinnan. Kinkku pysyy jo kanan ympärillä. 

Lisää sitten kanaliemi pannuun broilerien joukkoon ja silppua joukkoon salvian lehtiä maustamaan. Peitä pannu kannella ja hauduttele vroilerit valmiiksi noin 5 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Koristele halutessasi tarjoiluun salvian lehdillä.

Kanaliemi + salvianlehdet maustaa
haudutuksessa

Jätä kasviksiin hieman purutuntumaa..

Kasvislisukkeen valmistuminen kestää broilereita kauemmin, joten tarvitset ainakin 30 minuuttia niiden paahtamiseen. Lisää pannulle oliiviöljyä ja pieneksi leikattu palsternakka. Paahda väriä pintaan, lisää sitten joukkoon paprikat, anna paahtua hetken aikaa. Lopuksi lisää fenkolit. Fenkoli ei saa mennä ihan lötköksi vaan siihen saa jäädä vähän ryhtiä. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä. Tarkasta maku.

3 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Ihanaa kaikki! Onpas ylellistä, kun saatte kaupassa siivutettua ilamkuiattua kinkkua. Teillä on erinomainen lihamestari!

Niinu kirjoitti...

Kana näyttää hyvältä:)
Fenkolia en ole koskaan maistanut; tuskin osaisin edes moista ostaa!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hiidenuhma: Joo siis tuossa on sellainen erillinen erikoismakkara-lihatiskikin sen perus-ison-lihatiskin lisäksi niin siellä on kyllä kanssa hyvä tietämys näistä italialaisista makkaroista ja muista :)


Niinu: no hei nyt äkkiä fenkoliostoksille. Ihania aloituksia voisi olla vaikka fenkoli-sitruunarisotto tai fenkolia lohifileen lisukkeeksi. Sitruuna joka tapauksessa on ihanaa fenkolin kanssa.