maanantai 28. lokakuuta 2013

Täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot


Tein juoksulenkin jälkeen itselleni täytetyn munakoison, koska kodinhoitaja oli aiemmin tehnyt jo lapsille jauheliha-pastaruokaa. Sain kätevästi siis jo valmiin jauhelihan tätä omaa ruokaani varten. 

Täytetyt munakoisot (1 kpl)

1 munakoiso (pienehkö)
palanen punaista paprikaa
n. 1,5 dl valmista jauhelihaa (paistettu; sis. suolaa, pippuria, valkosipulia. Aika voimakkaasti maustettu)
tuoretta persiljaa (Brasiliassa salsinha)
tuoretta timjamia
1 kevätsipulinvarsi
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
(ripaus Meiran tomaattinen pasta- ja yleismauste)
manchego-juustoa raasteena

Täytetty munakoiso uuniin menossa, vielä vailla juustoraastetta

Puolita munakoiso pituussuunnassa ja koverra sisus veitsellä keskeltä puolikkaita pois (ks. kuva). Leikkaa n. puolet munakoison sisusta hienoksi, silppua paprika ja yrtit. (Kaikki munakoison sisus ei mahdu mukaan) Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla, lisää joukkoon ensin munakoisosilppu, kääntele hetki. Lisää sitten valmis jauheliha, paprika ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. 

Paista seosta muutaman minuutin ajan, kunnes seos pehmenee. Täytä munakoisot täytteellä. Raasta pinnalle reilusti manchegoa. Laita ne uunivuokaan leivinpaperille. Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Koristele valmiit munakoisot kevätsipulilla ja persiljalla. Valuta pienesti päälle vielä oliiviöljyä. 

Koristele valmis täytetty munakoiso vielä kevätsipulilla ja persiljalla

5 kommenttia:

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Nam! Täytetyt munakoisot eivät voi olla muuta kuin hyviä :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Mulla tulee tehtyä harvoin, mutta aika hyvä ja kevyehkö ruoka ;)

Siiri kirjoitti...

Kyllä maistuisi. :)

Ansku kirjoitti...

Eikö noita tarvii itkettää? Oon aina kuvitellut, ettei munakoisoa voi käyttää itkettämättä ja siksi se usein jääkin kaupan hyllyyn.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ansku: en itkettänyt ja ei ollut ollenkaan vetinen tai mitään, eli pystyi käyttämään vallan mainiosti itkettämättäkin. Kannattaa koittaa, tosi simppeli ja hyvä ruoka :)