Täytetyt munakoisot |
Tein juoksulenkin jälkeen itselleni täytetyn munakoison, koska kodinhoitaja oli aiemmin tehnyt jo lapsille jauheliha-pastaruokaa. Sain kätevästi siis jo valmiin jauhelihan tätä omaa ruokaani varten.
1 munakoiso (pienehkö)
palanen punaista paprikaa
n. 1,5 dl valmista jauhelihaa (paistettu; sis. suolaa, pippuria, valkosipulia. Aika voimakkaasti maustettu)
tuoretta persiljaa (Brasiliassa salsinha)
tuoretta timjamia
1 kevätsipulinvarsi
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
(ripaus Meiran tomaattinen pasta- ja yleismauste)
manchego-juustoa raasteena
manchego-juustoa raasteena
Täytetty munakoiso uuniin menossa, vielä vailla juustoraastetta |
Puolita munakoiso pituussuunnassa ja koverra sisus veitsellä keskeltä puolikkaita pois (ks. kuva). Leikkaa n. puolet munakoison sisusta hienoksi, silppua paprika ja yrtit. (Kaikki munakoison sisus ei mahdu mukaan) Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla, lisää joukkoon ensin munakoisosilppu, kääntele hetki. Lisää sitten valmis jauheliha, paprika ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Paista seosta muutaman minuutin ajan, kunnes seos pehmenee. Täytä munakoisot täytteellä. Raasta pinnalle reilusti manchegoa. Laita ne uunivuokaan leivinpaperille. Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Koristele valmiit munakoisot kevätsipulilla ja persiljalla. Valuta pienesti päälle vielä oliiviöljyä.
Koristele valmis täytetty munakoiso vielä kevätsipulilla ja persiljalla |
5 kommenttia:
Nam! Täytetyt munakoisot eivät voi olla muuta kuin hyviä :)
Mulla tulee tehtyä harvoin, mutta aika hyvä ja kevyehkö ruoka ;)
Kyllä maistuisi. :)
Eikö noita tarvii itkettää? Oon aina kuvitellut, ettei munakoisoa voi käyttää itkettämättä ja siksi se usein jääkin kaupan hyllyyn.
Ansku: en itkettänyt ja ei ollut ollenkaan vetinen tai mitään, eli pystyi käyttämään vallan mainiosti itkettämättäkin. Kannattaa koittaa, tosi simppeli ja hyvä ruoka :)
Lähetä kommentti