perjantai 30. tammikuuta 2009

Karitsan sisäfile & aprikoosi-couscous

Karitsaa & couscous-lisuke
Karitsan sisäfileen marinadiksi kävi hyvin:
öljyä, merisuolaa, timjamia, salviaa, valkosipulinkynsi, mustapippuria. Marinoi useampi tunti, mutta mieluiten yön yli. (Kannattaa marinoida tiiviisti pussissa, ei kuten minä tällä kertaa eli kulhossa kelmun alla)

Karitsan sisäfilee kypsyy todella nopeasti. Lisää kuumalle pannulle voita ja öljyä. Paista nopeasti lihan pinta kiinni joka puolelta. Pistä fileet uunivuokaan sisälämpömittarin kanssa. Kun sisälämpö on n. 52-54 astetta, ota pois uunista ja kääri vielä vetäytymään hetkeksi (n. 5-10min) leivinpaperiin tai folioon ennen tarjoilua. Mausta vielä merisuolalla tarjotessa.

Couscous-lisukkeen aineksia ja marinoidut lihat
Kastikeaineksia

Kastikkeena meillä toimi kermakastike

1 dl kermaa
1 dl vettä
loraus lihafondia
ripaus timjamia
ripaus paprikamaustetta
merisuolaa maun mukaan
nokare voita
mustapippuria myllystä
n. 2 rkl maizenaa

Laita lihojen paistopannulle kerma ja vesi ja kuumenna. Lisää mukaan kaikki loput mausteet, suurusta maizenalla.

Pakkauksen mukaan valmistetun Couscousin maustoin voilla, suolalla, persiljasilpulla ja kuudella pehmeällä pieneksi pilkotulla aprikoosilla ja ripauksella inkiväärimaustetta. Lisäksi syötiin valkoisista pavuista tehtyä lisuketta ja salaattia balsamico-kastikkeessa.

Vääräoppisesti nautittiin valkoviiniä kun oli sellainen fiilis. Saksan maalta tuotu Krebs-Grode Riesling Auslese Trocken (2001) toimi niin hyvin.

Ei kommentteja: