keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Nauhapasta vierailee kalakeitossa


Tämä keitto syntyi puhtaasti erilaisista työpäivän jälkeisistä nälkäisen mielihaluista mm. maustekurkkuun ja täysjyväpastaan.
n. 400 g kirjolohifilettä isohkoina palasina (tiskistä ostettua, marinoimatonta tottakai)
2 isoa porkkanaa
2-3 rkl valkoisia papuja
2 maustekurkkua
1 tlk (pieni) kookosmaitoa
4-5 dl vettä/ porkkanoiden keitinvedeksi
kalaliemikuutio
reilusti täysjyvänauhapastaa
n. 1 tl mausteseosta kalalle: sekoitus rosmariinia, valkosipulia, persiljaa, merisuolaa ja sitruunaa
1-2 rkl soijakastiketta
1 valkosipuli puolitettuna antamaan makua
2 tl rypsiöljyä
2 tl smetanaa
½ limetin mehu
Kuumenna vesi ja lisää sinne porkkanat palasina. Lisää hetken kuluttua liemikuutio, muut mausteet sekä kaikki muut ainekset, paitsi kirjolohi ja anna kiehahtaa. Pastan valmistuttua, ota pois kuumalta levyltä ja lisää lohipalat. Anna keiton hautua muutama minuutti. Mausta limetinmehulla ja koristele makusi mukaan.

Ei kommentteja: