torstai 12. marraskuuta 2009

Jouluinen karpalo-kinuskikakku

Lehteä minulla ei ole, mutta selasin juuri Me Naisia, jossa näin mukavan reseptin, jonka inspiroimana menin kauppaan töiden jälkeen. Tästä tuli varmasti hyvin samanlainen kakku! Jos pidät muistakin kuin aivan niistä perinteisistä kakuista, tämä voi ehkä olla kokeilun arvoinen. Kinuskin rooli on kakussa oleellinen, koska raikkaat karpalot ja jogurtti huutavat jotakin makeaa tasapainottamaan, älä siis säästele kinuskissa.



Kakkupohjaohje Kakkupajasta
4 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Pyöräytä vehnäjauhot ja leivinjauhot keskenään sekaisin ja vaahdon sekaan. Tässä vaiheessa vatkaa vain enää kevyesti. Kaada irtopohjavuokaan ja laita uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Anna jäähtyä täysin.


Karpalo-kinuskikakku

Tarvitset:
Sokerikakkupohja leikattuna kahteen
n. 4 isoa rkl turkkilaista jogurttia (kovaa luonnon jogurttia)
1/2 tl vaniljasokeria
n. 1 tl kermaa notkistamaan jogurtti
200g karpaloita
1,5-2 dl kinuskikastiketta
reilu 2-3 dl kevytmaitoa ja ripaus vaniljasokeria kakun kostutukseen



Leikkaa kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Aseta pohjakappale tarjoilulautaselle ja kostuta reilusti kevytmaidolla, johon on liuennut ripaus vaniljasokeria. Kakun kostutus taitaa jakaa ihmiset kahteen kastiin - niihin jotka tykkää kuivemmista ja niihin jotka syö kakkunsa mielummin kosteampana. Itse kuulun ehdottomasti jälkimmäisiin! Kostutuksen jälkeen, käy pohja läpi ohuella kerroksella kinuskikastiketta ja heitä väliin sopiva määrä karpaloita.

Nosta päälle kansi ja kostuta se samaan malliin kuin pohjakin. Levitä pohjan päälle loppu kinuskikastikkeesta. Tee jogurttilevite pinnalle sekoittamalla n. neljään reiluun ruokalusikalliseen n. 1/2 tl vaniljasokeria ja 1 tl kermaa notkistamaan jogurttia hieman helpommin levitettäväksi. Levitä jogurtti kakun pintaan ja koristele kakku kauniin joulunpunaiseksi karpaloilla.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kuulostaa aivan ihanalta;kinuski ja karpalot on ihana yhdistelmä!

Veera kirjoitti...

Ihana kakku. Nyt kelpais kyllä pelkät jäiset karpalot ja kuuma kinuskikastikekin. Huoh.. :)

Meeri kirjoitti...

Kiitos, tämä oli ihanaa!! Karpalot ja kinuski ovat tosiaan lyömätön pari. Kiitos muutenkin kivasta illasta, ootte kultaisia <3