lauantai 21. marraskuuta 2009

Savukaritsawrapit (illallinen, alkupala)




Tilattiin vihdoinkin Delicard-lahjakortilla käyttövalmis Karitsan paahtopaisti. Paistin mukana tuli kirjanen, josta tämä mukava reseptikin sille löytyi.

Savukaritsawrapit
(4:lle)

6-7 viipaletta savustettua karitsan paahtopaistia pieniksi kuutioiksi leikattuna
70 g murskattuja saksanpähkinöitä (ohjeessa oli 100g)
1/4 lohko isosta punasipulista silputtuna (ohjeessa oli 1/2 sellerin varsi)
1 rkl sitruunan mehua
1 dl majoneesia
1 dl creme fraichea
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 punainen omena paloiteltuna (ohjeessa oli 2)
suolaa
mustapippuria
3 valmista isoa vehnätortillaa (ohjeessa 4-6)




Valmista ensin majoneesi:

2 munan keltuaista
1 tl sinappia
1/3 tl suolaa
vajaa ½ sitruunan mehu
3½-4 dl öljyä
ripaus chiliä
ripaus paprikamaustetta
n. 2 tl balsamiviini-etikkaa
1/2-1 tl sokeria
rouhittua mustapippuria

Ota kaikki aineet hyvissä ajoin lämpenemään pöydälle ennen majoneesin tekoa. Sekoita muut aineet paitsi öljy keskenään tehosekoittimeen. Vatkaa seosta tehosekoittimella ja ala pikkuhiljaa lisäämään vatkauksen lomassa öljyä aivan pienenä nauhana. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.




Sekoita majoneesi, creme fraiche, hunaja ja sitruunanmehu. Lisää joukkoon pähkinämurska, sipulit, karitsa sekä omenat kaikki pieninä kuutioina. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos vehnätortillojen keskelle kaistaleeksi ja kääri rullalle. Leikkaa annospaloiksi ja lisää päälle yrttejä koristeluun.

Ps. Huomaatteko eroa aiempaan näissä tänään otetuissa kuvissa? Olen tänään koittanut karsia keltaista valkotasapainon säätelyllä. Tuntuu että kotona on aina hämärää ja kaikki kuvat on olleet ihan keltaisia.

1 kommentti:

Meeri kirjoitti...

Kiitos ihanasta illallisesta eilen!!! Tuo valkotasapainon säätely näyttää toimivan hyvin, kivan raikkaita nämä kuvat :)