Kesäinen kikherne-mangoldisalaatti |
Tämä salaatti sai alkunsa parvekkeeni yrttien kautta - mangoldi, ruohosipuli ja basilika kaipasivat kaikki hieman harvennusta. Limellä sain salaattiin ihanaa raikkautta, kikherne kun ei sitä itsessään ole.
Kirpeä kikherne-mangoldisalaatti
1 tlk Pirkka-kikherneitä (suolavedessä)
3 rkl oliiviöljyä
1/2 punasipuli
mangoldia / muuta salaattia
kourallinen basilikaa
n. 150 g fetaa
mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1/2 punasipuli
mangoldia / muuta salaattia
kourallinen basilikaa
n. 150 g fetaa
mustapippuria
ripaus suolaa
1 limen mehu
pieni nippu ruohosipulia
Laita kulhoon vedessä kevyesti huuhdellut kikherneet. Lisää kulhoon oliiviöljyä n. 3 rkl ja 1 limestä puristettu mehu. Silppua puna- ja ruohosipulit joukkoon, mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Anna marinoitua hetkisen kelmun alla jääkaapissa, jos siihen on aikaa.
Kouralliset mangoldia ja basilikaa pestään ja silputaan.
Murenna fetajuusto pienemmiksi palasiksi muun salaatin joukkoon.
1 limen mehu
pieni nippu ruohosipulia
Laita kulhoon vedessä kevyesti huuhdellut kikherneet. Lisää kulhoon oliiviöljyä n. 3 rkl ja 1 limestä puristettu mehu. Silppua puna- ja ruohosipulit joukkoon, mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Anna marinoitua hetkisen kelmun alla jääkaapissa, jos siihen on aikaa.
Parvekeyrttien harvennusta salaattia varten |
Kouralliset mangoldia ja basilikaa pestään ja silputaan.
Murustele feta salaatin joukkoon |
Murenna fetajuusto pienemmiksi palasiksi muun salaatin joukkoon.
Valmis kikherne-mangoldisalaatti |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti