sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Mansikkajuttuja

Mansikkarahka mariskooleissa

Tänä vuonna olen nautiskellut mansikoita pääasiassa ihan ilman lisukkeita tai sitten yksinkertaisena herkkuna kerma-rahkan muodossa. Aiemmin mansikoita on syöty mm. leivoksina ja torttuna. (Aiempi pakastussessio on täällä.) Suurin osa mansikoista kuitenkin päätyi heti pakastimeen, että saadaan sitten syksymmällä vähitellen niitä sieltä kuluttaa vaikkapa pikku-tytsin välipaloihin ja puuroihin :) Aikaisempien vuosien tapaan, ne kuluu pienestä pakasteesta tosi nopeasti, joten eipä niitä juuri talvella enää siellä taida ollakkaan - marjat kun kuuluu meillä joka päiväiseen ruokavalioon.

Vaniljasokeripurkissa näkyy jo pohja


Mansikkarahka

2 dl kermaa
1,5 dl rahkaa
tavallista sokeria
vaniljasokeria

Tarjotessa rinnalle
reilusti kylmiä mansikoita viipaleina


Rahka-kerman maustaa vaniljasokeri ja se tavallinen

2 kommenttia:

Eriqou kirjoitti...

Oih, mansikkarahka on ihanaa. Olenkin ihan unohtanut. Meillä on vaan syöty vadelmia ja mansikoita mascarponekermalla ja sitä ennen sitruunakreemillä maustetulla kermavaahdolla... Rahkaa siis ohjelmassa huomenna välipalaksi, jos en ehdi naapuriin kauppaan ennen aamupalaa.

Luulisi kelpaavan meidän isommille pojillekin. Pikkumies saakin sitten vaan mansikkarahkalla maustettua äidinmaitoa ;-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

eriqou; Ohhoh, no teillä on kyllä herkkuja ollutkin. Itse teen rahkaa kyllä tosi usein noin muutenkin.. ja harvemmin erilaisia muita jälkkäreitä. Pitäisi kokeilla enemmän muita variaatioitakin..