Kanapadan maustaa ananas |
Tämä pata syntyi edellisen päivän lounaalta yli jääneistä kanankoivista. Niiden ympärille rakensin sitten muun ruuan, kesti ehkä 5-10 minuuttia ja tytär roikkui kainalossa kaiken aikaa ;) Eli todellinen arjen pikaruoka.
Kana-ananaspata (2:lle)
2 valmiiksi kypsennettyä kanankoipea (paistettu uunissa 60 min/175c)/ pari-kolme filettä
n. 2 dl basmatiriisiä
cashew-pähkinöitä
1 tlk ananasmurskaa/-paloja ja kaikki sen mehut
vajaa prk kermaa/ kookoskermaa
(1 rkl vehnäjauhoja kermaan suurustamaan)
currya jauheena (reilusti)
reilu loraus juoksevaa hunajaa
oliiviöljyä
mustapipuria
suolaa
Kanapata ilta-auringossa |
Keitä alkuun basmatiriisiä n. 2 dl, mausta suolalla. Riisin kypsyessä voit samalla jatkaa kanan kanssa:
Laita paistinpannulle hyvää oliiviöljyä. Perkaa kanankoivista kaikki liha sopivina palasina paistinpannulle (ei nahkaa). Lämmitä kanapalasia hetki curryn kanssa. Maustetta saa laittaa ihan kunnolla. Lisää pannulle vielä pähkinät ja ananasmurska kaikkine mehuineen. Paistele hetki.
Kun riisi on valmista, lisää se pannulle ilman mahdollista ylimääräistä vettä. Kaada päälle kerma, johon sekoitettu hyvin 1 rkl vehnäjauhoa, mausta ruoka hunajalla, suolalla ja mustapippurilla myllystä. Hauduttele viitisen minuuttia ja nauti. Koristeeksi voit laittaa valitsemiasi tuoreita yrttejä.
Kana-ananaspata |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti