Vihreät letut maistui koko perheelle |
Pinaattiletut (oman parvekkeen pinaatista)
0,5 l maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
n. 1 tl suolaa
pinaattia (*kuvassa määrä)
reilu ripaus muskottipähkinää raasteena
Muskottipähkinää, ruohosipulia ja pinaattia |
Kiehuta kattilassa vettä pinaatin ryöppäystä varten. Käytä pinaattia hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Laita ryöpätty pinaatti tehosekoittimeen ja aja sileäksi.
Valmis taikina, side-perunat |
Riko kananmunien rakenne vispilällä kulhossa. Lisää joukkoon maito, jauhot ja suola. Sulata voi, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon. Lisää pinaatti tehosekoittimesta, muskottipähkinää reilu ripaus sekä ruohosipulia silppuna. Anna taikinan turvota ja paista reilunkokoiset letut pannulla tilkassa voita.
Valmiit letut matkalla pöytään |
4 kommenttia:
Pinaattilatyt on kylla niin herkkua! Ihanaa saada omaa pinaattia, mulla oli tarkoitus parin viikon paasta laittaa kans sita kasvamaan, kunhan nama 'talviset' ilmat hellittaa ;-)
Maria: mä en ollu edes aiemmin kokeillut. Pinaattilettuja en ole muutenkaan syönyt kovin montaa kertaa mutta omatekoiset on kyllä erinomaisia :) kannattaa laittaa pinaattia tulemaan.. täällä päin ainakin hyvin helppo kasvatettava ja selviytyy eloon vaikka vähän laiminlöisi kastelua matkojen aikana :D (2 viikkoa helleparvekkeella ilman vettä...heräsi kuolleista :D)
Nam! Itselläni samat suunnitelmat, parvekkeella pinaattia tulossa :) oli lohduttavaa kuulla että se toipuu hyvin matkojen jälkeen! Mun pinaattia tällä hetkellä ihan nuuvahtanut :( mutta eiköhän se siitä vielä lähde uuteen kasvuun niin saadaan letut meilläkin tekoon!
Liinu: no toipuu toipuu, oli ihan täysin kuollut jo sanoisinko :)
Lähetä kommentti