sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ihana ilta Pinellassa

Turkulainen kaunis ravintola Pinella sijaitsee
tuomiokirkon vieressä

Turkulainen ravintola Pinella on yksi ehdottomasti parhaimmista ravintolakokemuksistamme hetkeen. Suosittelemme lämpimästi. Turun ravintolatarjonta vaikutti heikohkolta, kun etukäteiskriteerinämme oli mielenkiintoinen paikka tai sisustus, valmis mietitty (3-5) menu ja ei-bistro eikä italialainen ravintola. 

Valitsimme viiden ruokalajin menun, joka osoittautuikin erinomaiseksi kokonaisuudeksi. Menulle ei oltu mietitty (ihme kyllä) viinimenua, mutta tarjoilijan kanssa keskustellen löysimme sopivan puna - ja valkoviinin kulkemaan menun läpi. Valkkari oli riesling ja toimi ihan kivasti. Muutenkin annoksista pystyi keskustelemaan tarjoilijan kanssa ja palvelu oli oikein hyvää. 

Pinella tarjoaa herkullisia ja nautinnollisia makuelämyksiä hyvän ruoan ystäville, jotka arvostavat ravintolan ainutlaatuista historiaa ja miljöötä. -- Maaliskuussa 2011 uudelleen avattu Pinella on kokenut täydellisen peruskorjauksen ja sen miljöössä sulautuvat tyylikkäästi yhteen historiallisten rakennusten arkkitehtuuriset piirteet ja nykypäivän vaatimusten mukaiset ratkaisut. (pinellan nettisivut)


Menun aloitti lohi ja rapu maa-artisokkapannacotan kanssa. Pannacotta suolaisena taisi olla ihan uusi kokemus itselleni. Pienempikin annoskoko olisi saattanut riittää, mutta sen tajusi vasta loppumetreillä ;)

Lohta ja maa-artisokkapannacottaa


Sitä seurasi ankka. Itselläni on ongelma maksan kanssa, joten vaahto jäi syömättä. Se ei ollut niin voimakasta ja hyökkäävää kuin Nokassa (Helsingissä), mutta.. maistan sitä aina vain vähän. Itse ankka oli hyvää, ja toimi tietenkin loistavasti päärynälisukkeiden kanssa.

Sokerisuolattua ankkaa, ankanmaksavaahtoa
 ja päärynää

Menun kohokohta itselleni oli loistava kampela. Annoksesta teki mahdollisesti parhaan tuo ihana voi-mätikastike (mäti beurre monte). Parempaa saa hakea! Annoksessa toimi ihan kaikki loistavasti. Kasvikset oli myös aivan ihania.

Haudutettua punakampelaa, tryffeliperunaa, mäti beurre monte

Saksanhirviannos oli mieheni mielestä menun parasta antia. Se olisi varmaan ollut sitä minunkin mielestäni, ellen saisi niin harvoin kampelaa, joka vei tällä kertaa voiton. Herkkusienipyreen lisäksi annoksessa oli runsaasti sieniä.. :)

Saksanhirven sisäfilettä, herkkusienipyrettä, punaviinikastike

Ravintolasalia reunusti upea vanha (restauroitu) seinä. Sisustuksessa vuorotteli sini-valkokuvioiset sohvat ja sinapinväriset tuolit. Kuva ei anna ihan oikeaa kuvaa tilasta - se oli oikeasti kaunis.

 

Kanelibruleen rinnalla jälkiruokalautasella oli voimakas mustikkajäätelö ja jotakin kakkua :) Oma suosikkini oli pettämätön rapeapintainen brulee.

Kanelibrulee, mustikkajäätelöä

Rapeapintainen herkku..

Yläkerran baarissa oli hiljaista, mutta palvelu oli hyvää ja kivoja drinkkejä myös alkoholittomana ;)

Yläkerran baarissa

3 kommenttia:

Liinu kirjoitti...

Pinellalle multa myös kehut. Kerran olen siellä käynyt ja menu oli silloinkin alusta loppuun todella onnistunut :) ja paikka kaikenkaikkiaan oikein kiva ja viihtyisä!

Tusla kirjoitti...

Minä olen näin "ei-turkulaisena" tykännyt Turun ravintolatarjonnasta kovasti. Pinella on jostain syystä jäänyt väliin, mutta pitääkin ottaa ohjelmistoon seuraavalla reissulla.

Unelma kirjoitti...

Ai, että, sydäntäni lämmitti tämä juttusi Pinellasta. Olen syntynyt Turussa ja se vanha Pinella oli minulle tuttu.
Kiitos, kun tulit käymään uudessa viljattoman ruoan blogissani. Olen joutunut jättämään reilu vuosi sitten kokonaan viljat pois ruokavaliostani terveyssyistä. Nyt yritän tehdä itselleni muistiinpanoja uusista ruokalajeista. Yllättävän herkullisia ruokia pystyy valmistamaan ilman viljaakin.
Terveisin, Unelma