maanantai 1. lokakuuta 2012

Keltainen kanakeitto lapsiperhearkeen

Keltainen & mausteinen kanakeitto 

Terveiset taas Brasiliasta! Kuinka ihanaa meillä olikaan Suomen lomalla ja täytyy myöntää, että harvemmin on ollut itku niin herkässä kuin lähtöpäivänä. Silti, arkeenkin on mukava palata - varsinkin kun näkee kuinka iloinen voi kaksivuotias olla tutkiskellessa taas omia tavaroitaan ja tuttuja nurkkia :) Tänään palasimme heti arkiruokien äärelle ja päädyin tekemään keittoa, koska tiedän, että ne maistuu meillä hyvin kaikille. Tyttö söi tätä keittoa innolla heti kaksi annosta. Itsellenikin se maistui oikein hyvin. Keitto on aika mausteinen siitä huolimatta, että näyttää pehmeän kermaiselta. Meillä tytär syö kivasti myös maustettua ruokaa. 

Keltainen kanakeitto (kattilallinen)

1, 1 litraa vettä
n. 500 g kanafileitä
2 porkkanaa 
2 dl kermaa
1,5 dl valmista Basmati-riisiä 
200 g tölkkimaissia
kourallinen ananaspaloja
1,5 kanaliemikuutiota (Knorr Vitalie)
1 valkosipulin kynsi
1,5 tl vehnäjauhoa
0,5 tl kurkumaa
1,5 tl currya
(koristeluun myös tuoreita yrttejä: basilikaa, oreganoa)

Pilko kanapalat, valkosipuli, kuoritut porkkanat - kaikki melko pieniksi palasiksi. Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan ja keitä riisit ohjeen mukaan valmiiksi. Valmista kanaliemi: laita 1,1 l vettä kattilaan ja sinne liemikuutiot. Paista riisin kypsyessä kattilassa oliiviöljyssä kanapalaset ja valkosipulit valmiiksi. Lisää joukkoon jauhemausteet sekä porkkanat. Kun kanaliemi on valmis, kaada se kana-porkkanaseokseen, sekä lisää joukkoon keitetyt riisit. Anna kiehua 10 min. Lisää sitten joukkoon ananas sekä valutetut maissit. Sekoita kerman joukkoon voimakkaasti vatkaten pieni määrä vehnäjauhoa (1,5 tl) ja lisää kerma kiehuvaan keittoon. Anna kiehua vielä viitisen minuuttia ja koristele pinta tuoreilla yrteillä (minulla oli käytössä parvekkeeltani tuoretta basilikaa ja oreganoa).

Kanakeittoa nautittiin meillä italialaisen leivän kanssa

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voin kuule kertoa etta ei tule tuo Suomesta lahdon hetki koskaan sen helpommaksi! Onneksi kuitenkin teidan matka meni hyvin ja Brasilian kotiinkin oli kiva palata.

Kivaa viikon alkua!

Heidi kirjoitti...

Mä luulen, että meidän porukat teki joskus usein juuri tätä keittoa. Itse pääsin kyllä maistamaan sitä vain kerran, mutta kuulin siitä paljon kehuja (en siis silloin asunut enää itse kotona). Mietinkin tässä joku päivä, että pitäisi tehdä tätä, mutta että mitähän kaikkee siihen tulikaan... Kiitti siis ohjeesta :)

Jael kirjoitti...

Bom Dia!Kiva että matka sujui hyvin,mutta voin kuvitella että oli vähän haikeaa lähteä Suomesta;asutte kuitenkin niin kaukana nyt.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: On tosiaan ihana olla kotonakin mutta se kauhea palan tunne kurkussa kun ei oikein voi mistään puhua vetistelemättä kun miettii kuinka pitkä aika seuraavaan lomaan on.. huoh :(

Heidi: Kiva jos muistui mieleen hyviä arkiohjeita - kyllä tämä meillä tullaan tekemään vielä.. ollaan kyllä tosi keittoihmisiä :)

Yaelian: Boa Tarde!! :) Kyllä.. nyt on pahin jo haihtunut mutta se pari päivää loppulomasta...huoh :(

Kantolan isäntä kirjoitti...

Hyvä on keittoresepti, helppo valmistaa,tämä oli ensimmäinen tekemäni kanakeitto ja yleensäkin toinen keitto. Ensimmäinen oli madekeitto pari vuotta sitten. Rouvakin otti kaksi lautasellista.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maduraman: Ompa kiva että voi kannustaa ruuanlaitoin pariin harvemminkin kokkailevaa :)