perjantai 6. syyskuuta 2013

Basilika-appelsiinimehu

Kotitekoinen appelsiinimehu saa särmää basilikasta

Lähikahvila tekee itse ihania mehuja. Nyt listalle oli tullut appelsiinimehu basilikalla ja se oli aivan ihanaa taukojuomaa shoppailun keskellä. Koetin sitä kotona ja onnistuuhan se täälläkin. Ensi kerralla voisin laittaa basilikaa vähemmänkin, niin mehun väri säilyisi edelleen enemmän keltaisena kuin vihreänä, mutta joka tapauksessa, basilika toimii ihanasti appelsiinin kanssa. 

Basilika-appelsiinimehu (0,5 l, 2:lle)

4 makeaa appelsiinia
1,5-2 rkl tuoretta basilikaa (vähempikin riittäisi)
(makeutusta oman maun mukaan tarvittaessa)

Kuori appelsiinit ja paloittele ne blenderiin. Aja appelsiinit aivan sileäksi blenderissä ja siivilöi mehu. Aja siivilöity mehu uudelleen tuoreen basilikan kanssa ihan sileäksi blenderissä ja nauti kylmänä. 

Basilika-appelsiinimehu
Hyvää viikonloppua keväisestä Brasiliasta!

Erehdyttävästi vihersmoothien näköinen, mutta ei sitten kuitenkaan ;)
Kotitekoista appelsiinimehua 

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tata yhdistelmaa taytyy kylla heti kokeilla! Ihanaa kun on niin lamminta, etta alkaa taas kotitekoiset mehut ja smoothiet maistumaan lampimien juomien sijaan :-) Taytyy minunkin kaivaa mehulinko ja blenderi esiin :-)

Jael kirjoitti...

Täälläkin monet kahvilat tekevät myös vihreitä mehuja,mutta yleensä teen ne itse kotona.Nätti kuva:)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Tuon on pakko olla ihanan virkistävää !

Paula kirjoitti...

Ai kun ihanan kuuloista! Ja minusta tuo vihreä väri on vain houkuttelevaista.

ulla kirjoitti...

Hauskan näköinen juoma! Omat mehusekoilut on yleensä hyviä, tulee vaan tehtyä liian harvoin...

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Joo meilläkin blenderinkäyttötahti kasvaa nyt kesää kohti tultaessa. Tosin, kuopus 6 kk on alkanut syömään kiinteitä, niin blenderi on ollut aivan käsittämättömässä käytössä muutaman viikon... kun tyttö syö ihan mahdottomasti :)

Pipsa kirjoitti...

Oho no kylläpä on kauniit juomat kauniissa laseissa! Uskon että appelsiinin ja basilikan yhdistelmä toimii, tätähän voisi kokeilla vaikka salaateissakin. Ja hauska sattuma, että täälläkin syötiin vähän tuunattua muusia viikonloppuna :-)