torstai 26. syyskuuta 2013

Kasviscouscoussalaatti

Kasviscouscous saa potkua balsamicosta

Muistattehan nämä täyttävät ja monipuoliset salaatit couscousista? Joillakin se on munakas, toisella kasvisvuoka, mutta minulla jääkaapin moninaiset kasvisten loput löytävät useimmin tiensä couscoussalaatteihin. Meillä on niin kylmä viikkokin menossa, että oli ihana nautiskella salaattikin lämpimänä!

Ainiin, tuolla alhaalla muutama sana punakaalikokeilustani, vinkit siihen liittyen tosi tervetulleita!

Kasviscouscoussalaatti

couscous, valmistettu ohjeen mukaan
kurkkua, kuorittuna
punaista paprikaa
kesäkurpitsaa
salaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
saksanpähkinöitä, muserrettuna
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa, mustapippuria

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi. Mausta oliiviöljyllä ja balsamicolla. Paahda pannulla pieniksi silputtu paprika ja kesäkurpitsa ja lisää loppupuolella paistamista hetkeksi myös  kirsikkatomaattilohkot. 

Pese ja revi salaatti pieniksi palasiksi. Kuori ja viipaloi kurkku. Kokoa paahdetut kasvikset, couscous, kurkku ja saksanpähkinät salaattikulhoon. Mausta reilusti oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Lisää balsamicoa mikäli vielä tarpeen. 

Muita kasviscouscoussalaattejani näistä linkeistä:

http://mausteinenmanteli.blogspot.com.br/2012/10/kasviscouscous-avokadolla.html

http://mausteinenmanteli.blogspot.com.br/2012/07/kasviscouscoussalaatti.html

Kylmän päivän lämmin kasvissalaatti
Eilen halusin tehdä punakaalista jotakin hyvää ja jonkin aikaa netissä roikuttuani päädyin tällaiseen reseptiin kuin Balsamico-punakaali. Olipa muuten niin voimakkaan balsamicoinen lopputulos, etten pystynyt syömään vaivalla tehtyä ruokaa! Onko vinkkejä kuinka punakaalin saisi ihan syötyäkin muuta kuin raasteena? 

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Meilla taas on lammin viikko menossa :-) Couscous salaatti kelpaa kylla aina ja siita kaikki variaatiot (syon usein quinoaa ja kasviksia salaatissa). Ihanaa viikonlopun odotusta sinne! x

Hiidenuhma kirjoitti...

Kaunis couscoussalaatti!

Olen tehnyt lämmintä punakaalisalaattia fetalla ja pähkinöillä, jossa ei ollut lainkaan etikkaa. Meillä se toimi erinomaisesti :)