lauantai 14. syyskuuta 2013

Simppelit pitaleivät - hellepäivän nopeat koottavat

Simppeleissä pitaleivissä maistui tänään parvekkeen tuoreet yrtit

Meillä on tänään ollut tosi lämmin päivä ja aamupäivän olinkin altaalla. Lounaaksi tein meille aikuisille valmiisiin pitaleipiin tosi yksinkertaiset täytteet. Halusin käyttää parvekkeella rehottavia yrttejäni makua antamaan. Jauhelihaa maustoin chilillä, suolalla, mustapippurilla, tuoreilla mintulla ja oreganolla. Tomaatit sai maustetta balsamicosta, oliiviöljystä, tuoreesta oreganosta, limestä, suolasta, pippurista ja tuoreesta mintusta. Avokadoa valelin limellä ja maustoin pippurilla. Vähän niinkuin salsaa ja guacamolea tortilloissa, muttei sitten kuitenkaan, vaan tomaatti tomaattina ja avokado avokadona.

Näitä kupposia raahasin viime lomamatkalta Suomesta asti. Mistähän puristeesta nämä olikaan tehty..
Pitaleipien täytteet muistutti tänään tortillan täytteitä.

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Eiko ole ihanaa, etta on taas niin lamminta! Meillakin on ollut jo 30 asteen paivia, tanaan tosiaan on viileampaa. Ja kuinka ihania kulhoja! Taitavat olla samanlaista materiaalia mita itsekin ostin Pentikilta viime Suomen lomallani :-)

Jonna kirjoitti...

Niin uskomatonta kuin se onkin syyskuussa, täälläkin oli eilen ihan superlämmin päivä. Takkia ei ole paljon tänä syksynä muutoinkaan tarvinnut.

Satu kirjoitti...

Oijoi, kylläpä näyttää hyvältä. Avokadoa tulee kyllä syötyä ihan liian harvoin. En oikein osaa ostaa sellaista sopivan kypsää avokadoa.

Petra kirjoitti...

Herkullista, jotain tamantapaista on tehnyt mieli pitkaan, avokadot ovat vaan talla hetkella aika hinnakkaita ja kovia meilla pain.

Nanna kirjoitti...

olisko nämä sitä puristettua bambua?

Just mun lounas tälläinen pitaleipä hässäkkä.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: ai teillä on kans? Ai kuinka ihanaa (jos sisällä on viileää sielläpäin)! Meilläkin oli eilen yli 30 ja tänään varmaan kanssa, niin ainakin luvattiin ja altaalta kuuluu riehumisen ääniä ;) Minä nautin kyllä kovasti näistä helteistä! Joo, pentikiltä nämä ei olleet mutta varmaan sitä samaa, oon nähnyt ne pentikinkin tuotteet. Jäi mieleen vaan "biodegradable", ei muuta ;)

Jonna: no sitä katoin kans kun facebook alkoi täyttymään noista päivityksistä että siellä ois oikein kesä, ihanaa!

Satu: Meillähän on tämä paikallinen lajike, sellainen 5-10 tavallisen avokadon kokoinen - sitä riittää. Mulla on nytkin kaapissa yksi aloittamaton, eilen sain vihdoin käytettyä loppuun edellisen. Eli avokadoa on useimmiten kaapissa. Mulla on niin iskostunut mieleen nämä terveelliset: avokado, pähkinät... niitä on aina naposteluun.

Petra: Mullakin teki viikolla jo mieli tällaista niin osasin varautua pitaleivillä, että jos ei kerkeä tai viitsi muuta laittaa niin saa ainakin hyvää silti :) Avokadojen tarjonnan muistan Suomesta... se on tosi harmi.

Nanna: Se voi kuule olla just bambua?! Mä olen ihan totaalisesti unohtanut noista kaiken, ostopaikkaa myöten. Niissä ei ollut mitään tekstiäkään. Sen muistan, ettei ne Pentikiltä ollut.

Mimosa kirjoitti...

Pitaleivät on kyllä tosi hyviä! Ja avokado on kans nam, sitä meillä menee todella paljon :-) Harmittaa vaan kun välillä niitä joutuu kypsyttelemään muutaman päivän kotona, eikä voi heti syödä :-D