tiistai 1. lokakuuta 2013

Kermaiset kalaruukut (Tilapiasta)

Kermaiset kala-riisiruukut

Pimeä ja viileä ilta ihan huusi tällaista lämpöistä ja tuhdin kermaista kalaruokaa. Alla oli vielä monta tuntia shoppailua ja salitreenikin. Ruukusta voi tehdä helposti erilaisia variaatioita arkisemmillakin aineksilla. Maut ovat kaikki hyvin mietoja, joten jos kaipaa potkua, kannattaa käyttää vaikkapa, valkosipulia, punaista paprikaa, korianteria tai ehkä chiliä mukana?

Kermaiset kalaruukut (4 kpl)

3 dl valmista riisiä + 1 kasvisliemikuutio
250 g tilapia-fileitä/ vaaleaa kalaa
1,5 dl kesäkurpitsaa
sitruunan mehua (sekä paistaessa että ruukkuihin) *
tuoretta tilliä
vuohenjuustoa (marinointiliemessä rosee-pippureita)
n. 2,5-3 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoa
valkopippuria
suolaa
juustoraastetta pinnalle
oliiviöljyä

Valmista riisi valmiiksi kasvisliemikuution kanssa vedessä, valuta vesi pois ja lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Riisi saa olla suht suolaista, koska se maustaa muuten kermaista ruukkua. Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä niin, että kuutiot saavat väriä. Kaada valmiit kesäkurpitsapalaset riisin sekaan. Paista kalafileistä molemmat pinnat öljyssä ruskeiksi muttei sisältä vielä valmiiksi, mausta valkopippurilla, suolalla ja sitruunan mehulla. Vatkaa voimakkaasti vehnäjauhot kerman joukkoon. 

Jaa riisi-kesäkurpitsa neljään uuninkestävään pikkuastiaan. Jaa sen jälkeen riisin pinnalle pienehköinä palasina vaalea kala ja vuohenjuustoa (kuhunkin kuppiin 2-3 palloa). Laita kalan pinnalle tuoretta tilliä. Mausta vielä sitruunan mehulla. Kaada suurustettu kerma tasaisesti kuppeihin. Vuoraa pinta juustoraasteella. 

Gratinoi kalaruukut 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut hieman väriä (10min). Koristele valmiit ruukut tillillä.

Tarjoile leivän ja esim. valkoviinin kanssa.

Ps. Irtauduin Indiedays Inspiration -yhteisöstä, jos ihmettelette minne isot mainosbannerit katosi.

*Puolikas riittää hyvin koko ruokaan

Kalaruukut täyttövaiheessa, kermaa ja juustoraastetta vailla
Kermaiset kalaruukut tilapiasta
Erinomaista vuohenjuustoa löysin herkkukaupaupasta Shoppping Morumbista

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

"Pimea ja viilea ilta" - voisi luulla, etta olette Suomessa! ;-) No Suomessa ei taida olla tilapiaa saatavilla kuitenkaan. Taalla salaatti + vihermehu meno vain jatkuu. Kaytin sentaan uunia miehen ruokaa varten eilen ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa mukavan lämmittävältä eväältä.
Pirteä pannunalunen vai mikä tuo ympyräsysteemi onkaan :).

Jael kirjoitti...

Nami,herkullisen näköinen kala-annos:) Tilapiaa on täällä helposti joten tuollaista vois tehdä joskus!

Satu kirjoitti...

Jee, nyt tiedänkin, mitä ruokaa laitan huomenna! Mulla on pakasteessa vielä ahvenia, ja ne sopii tähän just hyvin. Vuohenjuusto pitää kyllä korvata jollain muulla, kun en siitä tykkää. Kiitos ohjeesta!

ulla kirjoitti...

Onpa herkullisen näköistä! Nämä tällaiset ohjeet ovat kovasti meidän mieleen! Kiitos.

Hiidenuhma kirjoitti...

Oi, miten herkulliset kalavuoat, tuli taas nälkä ;)

Siiri kirjoitti...

Kokkailin itsekin juuri kalaa, mutta tämän nähtyäni rupesi heti tekemään uudestaan mieli kalaa. Ihanan kermaisen kuulloinen resepti. :)