perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kestosuosikki Saslik


Helsingin Ullanlinnassa sijaiseva venäläinen ravintola Saslik pitää edelleen sijansa lempiravintolanani. Siellä on ihan kaikki kunnossa – ja itseasiassa se on joka kerta yllättänyt minut positiivisesti. Paikan sisustus on runsas, viehättävä, omaleimainen ja vie ruokailijan suoraan vanhaan aikaan, tsaarinajan Venäjälle materiaalien ja taulujen kautta. Kaikki on tarkkaan harkittua tarjoilijoiden asuista ja astioista lähtien. Oli mukavaa, että tarjoilijalla oli kiinnostusta jo etukäteen avustaa illan suunnittelussa.. ja paikan päälle mennessä mikään ei ollut unohtunut – venäläinen kuohuviini tuli pöytään samantien, extra-herkkujen kera.

Hyvä fiilis tuli myös live-musiikista.. rempseä soitto ja laulu sai vieraatkin toivomaan omia suosikkikappaleitaan. Muutama riemunkiljahduskin kuultiin ;) Saslik on ehdottomasti suosittelujen arvoinen!


Alkupaloiksi nautittiin
Venäläistä suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa
Blini ja siianmätiä (olikin melkoinen valikoima täytteitä alkupalaksi, huh!)

Pääruuat
Maustehärkää venäläiseen tapaan, valkosipuliperunoita ja maustekurkku-paprikakastiketta
Siperian poroparila, poron entrecotea ja paahtopaistia, timjamiperuna ja Grand-Veneur-kastiketta

Makeaksi valitsimme

Uunijäätelö Katariina Suurelle (klassikkoannos vuodesta 1973)

Saslik tekee parhaimmat valkosipuliperunat, jotka tiedän. Ja aivan erityisen ihanaa on maistella erilaisia kaalilisukkeita ja mausteisia kastikkeita. Ja nyt täytyy painottaa, että niitä voi vain maistaa, koska niistä annoksista söisi tosiaan useampi ihminen. Ja niin, liha tuli myös juuri sillä kypsyydellä, jolla tilattiinkin.. :) Mies oli myös ihan myyty poron kanssa.



Viimeiset kaksi kuvaa on Saslikin verkkosivuilta pysäytyskuvia virtual tourista.

2 kommenttia:

Hyppysellinen kirjoitti...

olipas mielenkiintoinen ala carte menu. karhua tekis mieli kokeilla, mutta hinnat tökkää vastaan.

kiitos ravintolavinkistä, pistetään korvan taa!

Risulinna kirjoitti...

Hyppysellinen: Joo, tais olla jotakin 120e/pääruoka-annos noissa karhuissa jos oikein muistan :)

Mutta on siellä muutakin eli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!