sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Poropiiraat


Poropiiraat muffinsivuokiin (12 kpl)

Tätä ei pitänyt blogata, mutta tuli sen verran hyviä, että bloggaampaa kumminkin suurpiirteisesti.
n. 2 dl juustoa raasteena,
1 kananmuna
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
n. 1/2 purkkia tuorejuustoa (naturel)
muskottipähkinää ja mustapippuria
n. 1,5 -2 dl poronlihaleikkelettä, kylmäsavupaisti (Lapin liha)
Koristeluun tuoretta tinjamia
Voitaikinaa

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään

Laita uuni lämpenemään min. 200 asteeseen (mielellään kuumempikin!). Laita voitaikinaa muffinssivuoan pohjalle, ja reunoille. Paista n. 10 minuuttia yksistään pohjia uunissa. Laita sitten täyte esipaistettuihin piirakkapohjiin. Paista vielä n. 20 min, kunnes täyte on saanut ruskean pinnan. Käytä pinnalla leivinpaperia, jos tummuvat liikaa.





Muuten, laitoin ruohon kasvamaan purkkiin, ja nyt sieltä näkyykin jo ensimmäisiä korsia.. Ihanaa alkavaa viikkoa ihmiset! Koitan piristää itseäni nyt kaikin tavoin, on nimittäin aikas rankka jakso tällä hetkellä työn kanssa.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanaa alkavaa viikkoa myös teille ja jaksamisia töiden kanssa.
Herkullisen näköiset pikku piiraat!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: Kiitos paljon! Piiraat olivat hyviä.. saakohan teillä siellä poroa vaikka kuinka etsisi? Meilläkin harvemmin.. tuo poropalanen tuli miehen mummon pohjoisen tuliaisena..

Jael kirjoitti...

Ei täälläpäin poroa löydy,on liian eteläinen alue sellaiselle...;-)

Liinu kirjoitti...

Etsiskelin kerran jotain hyvää poropiiraan reseptiä ja törmäsin tähän. Oli pakko heti testata ja tosi hyviä oli :P Muutkin reseptisi näyttää niin hyviltä, että päätin ryhtyä lukijaksi :)