maanantai 15. helmikuuta 2010

Mustaherukka-punaviinikastike (paahdetulle saksanhirvelle)

Mustaherukka-punaviinikastike lihalle

Mustaherukka-punaviinikastike (esim. paahdetulle saksanhirvelle)

0,5 dl punaviinietikkaa
reilu 1 dl punaviiniä
1 salottisipuli lohkoina
1 porkkana paloiteltuna
1 pala selleriä
muutama pala fenkolia (vihreää vartta)
4 kpl herkkusieniä puolitettuna
1 litra demi glacea (luista keitetty lihaliemi eli "kastikepohja")
n. 2 dl (pakaste) mustaherukoita

Kuumenna kattila tyhjänä aivan kuumaksi. Lisää etikka ja viini. Sitten myös pilkotut kasvikset ja mustaherukat kohta perään. Anna viinin ja etikan keittyä puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää demi glace ja keittele hiljalleen, että kastike saostuu. (kuvassa keittelyvaiheessa) Siivilöi. Liemessä oleva gelatiini suurustaa kastikkeen ilman jauhoja, mutta keitä tarpeeksi pitkään kokoon kastiketta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Sopii erityisesti: Naudanliha, saksanhirvi

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

mä olen tosi ihastunut mustaherukan makuun, melkein kaikessa. me on kokeiltu tähän mennessä lampaalle ja strutsille. ekan kanssa oli loistavaa, linnunkin kanssa hyvää.

Risulinna kirjoitti...

Mustaherukasta tuli ihan oma lisänsä tuohon peruspunaviinikastikkeeseen :) Saa aika helposti kivan säväyksen.. teen itsekin varmasti vastakin.