tiistai 9. helmikuuta 2010

Hummus (kikhernelevite leivälle, dippi kasviksille)



Olen tehnyt aiemminkin hummusta. Tällä kertaa kuitenkin käytin Tahinia, murskatuista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa hummuksen tekoon.

Hummus (kikhernelevite 4:lle)

265 g/tölkki keitettyjä kikherneitä
2 rkl vettä tai nestettä kikhernetölkistä
5 rkl sitruunan mehua
n. 1,5 rkl luomutahinia
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
n. 2 rkl seesamiöljyä
n. 2 rkl oliiviöljyä
persiljaa ja oliiviöljyä koristeluun




Hienonna kikherneet tehosekoittimessa, lisää muut aineet ja ripaus persiljaa silputtuna. Tarkista vielä lusikalla hummuksen rakenne erillisessä kulhossa, lisää tarvittaessa öljyä ohentamaan rakennetta. Kaada hummustahna kulhoon, ja tee keskelle kolo, johon tulee oliiviöljyä. Koristele persiljasilpulla ja sitruunalla. Nautitaan esimerkiksi vaalean leivän tai kasvisten kanssa tai ihan ruuan lisukkeena.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hummus on kyllä hyvää! Suomessa tein usein, mutta täällä on niin pilvin pimein hummukseen keskittyneitä ruokapaikkoja,ettei vaan oikein viitsi usein sitä kotona tehdä.Mutta on ehdottomasti mun lempilevitteitäni!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

No voin kuvitella kuinka helposti siellä saa hyvää hummusta! :) Meillä täällä Suomessa täytyy melkeen tehdä itse että saa hyvää. Opin Dubaissa oloaikana tykkäämään erittäin paljon tuosta levitteestä.. söinkin melkein jokaisella lounaalla hummusta siellä :) Tosi herkkua kyllä mutta ei tule tehtyä kauhean usein.

arleena kirjoitti...

Tuota pitää kokeilla. Kuulostaa hyvältä.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Mies halus hummusta salaatin kanssa, ostettiin valmista, hän halus liottaa herneet itse, poika tekee säilötyistä herneistä. Ens kerral tehdään ite.