sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Juustotarjottimella


Herkuteltiin yksi ilta taas juustoilla ja punaviinillä. Perinteisten suosikkijuustojen (mm. Gruyère ja Manchego) lisäksi tällä kertaa jäi mieleen uudempi tuttavuus Amadeus. Tuotetta maahantuovan Vinimari Oy:n mukaan itävaltalainen Amadeus-juusto on "Vanhan perinteen mukaan tehty maalaiskermajuusto, kullankeltainen ja pehmeä. Maultaan se on täyteläisen herkullinen. Sen pintaa koristaa risti muistona siitä, että se on aikoinaan tehty luostarissa."  Amadeusta tullaan varmasti napostelemaan uudelleenkin, niin hyvä se oli. Ostin juustoja reilusti, että saan käytettyä niitä vielä ruuanlaitossakin ;)

Juustojen ohella tarjottimelta löytyi päärynää, kuivattuja aprikooseja ja luumuja, keksejä juustoille, tummaa suklaataa ja suklaisia keksejäkin. Sekalaisesti siis meidän perheen herkkuja - kuului ne sitten juustolautaselle tai ei ;)

Punaviini olikin tällä kertaa erinomainen valinta: espanjalainen makeahko Marqués de la Concordia Tempranillo (9,90E) , jota Alko on kuvaillut sanoin täyteläinen, notkea, kypsän luumuinen, kirsikkainen, mausteinen, tamminen sekä maininnut sen sopivan juustojen kanssa nautittavaksi.

 

2 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Juustot on niin hyviä, täytyykin kokeilla lempi juustojasi kun itse tulee ostettua vain vakiot aina samat.

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Itse olen kans oikea juustohullu, mutta harvoin saa silti nauttia juustotarjottimen herkuista. Pitaa laittaa muistiin tuo Manchego kun en ole muistaakseni sita koskaan maistanut. Hyvaa alkavaa viikkoa! x