maanantai 10. tammikuuta 2011

Karitsan ulkofilee ja uunijuurekset

Karitsan ulkofilee

Meillä on tehty karitsaa ja lammasta uunissa niin kovin monella kypsyysasteella. Aiempia kokeiluja mm. täällä ja täällä. Jotenkin tuntuu, että tämä 58 asteen sisälämpötila tai yleensäkin alle 60 astetta on kyllä erittäin toimiva ja fileestä tulee ihan mielettömän hyvää.


Marinadi karitsanlihalle

n. 500g karitsan ulkofilettä
öljyä
pari valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
timjamia

Poista lihasta kalvot ja kuivaa fileet talouspaperilla. Marinoi liha mieluiten jo edellisenä päivänä, joitakin tunteja aiemmin riittää tietenkin myös mikäli on kiire. Kaada marinointiastian pohjalle reilusti öljyä, murskatut valkosipulinkynnet, ripaus suolaa, mustapippuria myllystä, reilusti rosmariinia ja timjamia. Peitä kelmulla ja anna marinoitua.

Kuori ja lohko juurekset. Marinoitunut liha.

Uunijuurekset

palsternakkaa
porkkanaa
perunaa
öljyä
suolaa
timjamia
rosmariinia
punasipuli
valkosipulinkynsiä

Kuori, ja lohko juurekset isoiksi paloiksi. Pyörittele öljy, suola ja mustapippuri käsin juureksiin hyvin kaikkialle. Paista runsaasti timjamilla ja rosmariinilla maustettuja juureksia uunissa n. 20 minuuttia/ kypsäksi 180-200 asteessa.

Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä n. 20 minuuttia. Valmiit uunijuurekset.
Laita fileet pannulle, jossa öljyä ja voita. Paista pinta nopeasti kiinni kovassa lämpötilassa. Laita fileet uuniin n. 180 asteeseen kunnes sisälämpö on 58 astetta, ja anna lihan vetäytyä n. 20 minuuttia ennen syöntiä.

Ihanan makea palsternakka sopii
hyvin karitsan lihan kanssa

Ei kommentteja: