maanantai 17. tammikuuta 2011

Pikainen kanacurry arkeen

Pikainen kanacurry riisipedillä tarjoiluvadilla

En ole juuri ostellut valmiita currytahnoja kaupasta, koska tykkään itsekin maustamisesta. Tällä kertaa kuitenkin kaupasta tarttui mukaan ainekset pikacurrya varten kun siellä hyllyjen välissä mietin nopeita ruokia jotka syntyy viikollakin vaivatta.

Pikainen kanacurry (4:lle)

500 g maustamattomia kanafileitä palasina
4 tl (reiluja) Rajah mietoa curry tahnaa (kuva)
1 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja kermaan sekoitettuna
reilu 1 dl tomaattimurskaa (valkosipulin makuinen)
n. 1 dl vettä
4 rinkulaa tölkkiananasta
loraus ananasmehua säilykkeestä
loraus tuoretta sitruunamehua
ripaus suolaa

Valmis currytahna sopii arjen
kiireeseen

Laita pannulle kanacurrytahnaa kuumenemaan. Lämmittele sitä siinä hetki, jotta mausteinen maku voimistuu. Paloittele sillä aikaa kanafileet palasiksi ja lisää ne lämmenneen curryn joukkoon. Mausta lihat kevyesti suolalla. Lisää myös ananaspalaset. 

Sekoita keskenään kerma ja vehnäjauhot paakuttomaksi nesteeksi. Lisää melkein valmiiden kanojen joukkoon kermaseos, tomaattimurska, vesi, sitruuna- ja ananasmehut.  Hauduttele n. 5-10 minuuttia kunnes seos hieman sakenee. Tarkasta maku ja lisää suolaa oman maun mukaan. 

Tarjoile curry basmatiriisin ja leivän kanssa. Kaadoin kastikkeen basmatiriisipedille tarjoiluvadille. 

Ei kommentteja: