tiistai 12. heinäkuuta 2011

Pinaattiletut oman parvekkeen pinaatista

Vihreät letut maistui koko perheelle

Pinaattiletut (oman parvekkeen pinaatista)

0,5 l maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
n. 1 tl suolaa
pinaattia (*kuvassa määrä)
reilu ripaus muskottipähkinää raasteena
n. 6 kortta ruohosipulia ;)
n. 50 g voita sulatettuna

*Kaksi isoa kourallista pinaattia

Muskottipähkinää, ruohosipulia ja pinaattia

Kiehuta kattilassa vettä pinaatin ryöppäystä varten. Käytä pinaattia hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Laita ryöpätty pinaatti tehosekoittimeen ja aja sileäksi. 

Valmis taikina, side-perunat

Riko kananmunien rakenne vispilällä kulhossa. Lisää joukkoon maito, jauhot ja suola. Sulata voi, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon. Lisää pinaatti tehosekoittimesta, muskottipähkinää reilu ripaus sekä ruohosipulia silppuna. Anna taikinan turvota ja paista reilunkokoiset letut pannulla tilkassa voita.


Valmiit letut matkalla pöytään

4 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Pinaattilatyt on kylla niin herkkua! Ihanaa saada omaa pinaattia, mulla oli tarkoitus parin viikon paasta laittaa kans sita kasvamaan, kunhan nama 'talviset' ilmat hellittaa ;-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: mä en ollu edes aiemmin kokeillut. Pinaattilettuja en ole muutenkaan syönyt kovin montaa kertaa mutta omatekoiset on kyllä erinomaisia :) kannattaa laittaa pinaattia tulemaan.. täällä päin ainakin hyvin helppo kasvatettava ja selviytyy eloon vaikka vähän laiminlöisi kastelua matkojen aikana :D (2 viikkoa helleparvekkeella ilman vettä...heräsi kuolleista :D)

Liinu kirjoitti...

Nam! Itselläni samat suunnitelmat, parvekkeella pinaattia tulossa :) oli lohduttavaa kuulla että se toipuu hyvin matkojen jälkeen! Mun pinaattia tällä hetkellä ihan nuuvahtanut :( mutta eiköhän se siitä vielä lähde uuteen kasvuun niin saadaan letut meilläkin tekoon!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Liinu: no toipuu toipuu, oli ihan täysin kuollut jo sanoisinko :)