tiistai 3. maaliskuuta 2009

Tomaattinen katkarapukeitto



Tämä oli vähän tällainen kaapintyhjennyskeitto. Keittoa nautiskelimme juusto-kasvis-filonyyttien kanssa.

Tomaattinen katkarapukeitto

Tein paseeratusta tomaatista (2 pienikokoista tlk), valkosipulisista katkaravuista (180 g), kevätsipulista, parista keitetystä porkkanasta ja katkaraputuorejuustosta (vajaa 1/2 pakettia) mausteisen keiton kalaliemeen (1 kalaliemikuutio ja vettä). Puolikkaan sitruunan mehu toi siihen myös kirpeyttä. Mausteeksi "yrttisekoitusta kalaruokiin", suolaa, pippuria ja pieni loraus kermaa. Ensin keitin porkkanat, ja muussasin ne. Sen jälkeen lämmitin kalaliemen porkkanoiden kanssa ja lisäsin kiehuvaan liemeen tomaatit, muut aineet ja viimeisenä katkaravut, jotka valmistuvat minuutissa - muutenhan ne menee sitkeiksi.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kaitot ovat juuri nyt talvella hyviä
Ja niissä voi soveltaa juuri sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

niinpä, ne on tosi hyviä kun mulla on aina jonossa erilaisia kasviksia, joita jää jostain ruuista yli.. ja keittojahan niistä usein syntyy.

Myös filotaikinaan käärin ja paistan usein näitä pieniä määriä jotakin mitä pyörii kaapissa :)